Szárnyaló szellem

2018.07.15. 15:30

Ferinc Vince ismét nagyot álmodott és meg is valósította azt – Felavatták a becshelyi repteret

Szombaton a település határában felavatták és megáldták a Ferinc Vince, világbajnok ultrakönnyű sportrepülő és családja beruházásban elkészült repteret és hangárt.

Horváth-Balogh Attila

Doszpoth Miklós, a zalaegerszegi Gedeon Ferenc Sárkányrepülő Egyesület tagja az unokájának, Lucának mutat egy gépet a sok közül Fotó: A szerző

A fejlesztés nem csak a sportág fejlődését szolgálhatja, hanem akár a részint új turisztikai desztinációként megfogalmazott Murafölde jövőjében is fontos szerepet tölthet be.

– Hogy mi indokolta ezt a fejlesztést? Igazából semmi, csak én szerettem volna nagyon. Abban bízom, hogy Nagykanizsa után itt, a lakóhelyemen, Becsehelyen is népszerűsíteni tudom az ultrakönnyű sportrepülést, szeretném, ha minél több fiatal ismerkedne meg ezzel az izgalmas sportággal – válaszolta kérdésünkre Ferinc Vince, aki a Kanizsa Repülőklub Sportegyesület elnöke is. – A reptérhez és a kifutópályához szükséges 5 hektárnyi területet Kátai Tibor mezőgazdasági vállalkozó bocsátotta a rendelkezésemre, a könnyűszerkezetes hangár költségeit pedig a családi kasszából biztosítottuk.

Doszpoth Miklós, a zalaegerszegi Gedeon Ferenc Sárkányrepülő Egyesület tagja az unokájának, Lucának mutat egy gépet a sok közül Fotó: A szerző

Az avatáson beszédet mondott Németh Géza polgármester, Szabó Zoltán Róbert, „Topi”, vadászpilóta, műrepülő világbajnok, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Légügyi Hatóság vezetője, valamint Cseresnyés Péter, a tárca miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője, a Mura-program miniszteri biztosa. Utóbbi hangsúlyozta: az új reptérnek és hangárnak akár még fontos, stratégiai szerep is juthat a jövőben az új, turisztikai szempontból is nagy lehetőségeket rejtő Murafölde-projekt keretében.

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt a házigazda is mondott néhány gondolatot Fotó: A szerző

Ferinc Vincét köszöntötte az eseményen Cserti Tibor, a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület elnöke is.

A magántőkéből megvalósult komplexumot végül Horváth Gábor, a helyi plébános és Böjti Balázs atya, a község szülötte áldta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában