Formula Student East

2018.07.23. 07:00

Egyetemista konstruktőrök az egerszegi tesztpályán

Megtelt a járműipari tesztpálya legmagasabb készültségi szintű része, az úgynevezett dinamikus felület. Ebben a 300 méter átmérőjű aszfaltborítású körben rendezték meg a múlt hét közepe óta vasárnap estig tartó Formula Student East járműkonstrukciós versenyt.

Hajdu Péter

Fotó: Mészáros Renátó

Szombaton, miközben folyt a verseny, és a világ 19 országából érkezett mérnökjelöltekből álló csapatok – földrajzi távolságukat tekintve a két szélső pont India és Kanada volt – folyamatosan indították robbanómotoros, villanyüzemű és önvezető forma versenyautóikat. Közben sajtótájékoztatót tartottak a szervezők.

Fotó: Mészáros Renátó

Elsőként dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szólt a rendezvény jelentőségéről. Mint mondta: azon dolgoznak, hogy néhány év múlva már a világ élvonalába tartozó járműipari fejlesztések történjenek itt.

Dr. Háry András, a tesztpályát működtető Zalazone Kft. vezetője tájékoztatást adott a létesítmény létrehozásának történetéről.

Ezután Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos helyezte képbe a tesztpálya jelentőségét, és elmondta, jelenleg 35-40 százalékos készültségben van. Végérvényesen nem lehet majd azt mondani, hogy elkészült, mert mindig a járműkonstruktőrök igényeihez fogják alakítani.

Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében megtisztelő eredményként szólt arról, hogy a megyeszékhelyen rendezik a nagyszabású nemzetközi versenyt, ami a városimázs szempontjából is kiemelkedő.

A starthelyeken folyamatosan váltották egymást a diákok tehetségét dicsérő kis forma versenyautók, amelyek gyorsulásban, kezelhetőségben és még számos, verseny közben mért paraméterük alapján versengtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában