Egy borulással

2018.06.09. 15:00

Történelmi kerékpáros túrán vett részt a KOKSZ

A szlovén Skofja Loka városában kerékpáros túrán vett részt nemrég a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tizenkét tagja.

Benedek Bálint

A mezőny Skofja Loka környékét fedezte fel

A kis település megtartotta középkori hangulatát, a kanizsaiak úgy érezték, mintha visszaröppentek volna az időben, régi házak közt, szűk sikátorokon tekertek. A Dene Tibor vezette csapat a 20 éves rovtarji történelmi kerékpáros társaság meghívására szerepelt biciklis felvonuláson is, mely a környék falvait kereste fel. A 24 kilométeres túra résztvevői bepillantást nyerhettek a helyi kultúrába, gasztronómiába és a táj szépségeibe is.

A mezőny Skofja Loka környékét fedezte fel

Az ötéves jubileumukat idén ünneplő „kokszosok” több kerékpárral szerepeltek, egyik tagjuk, Valkai László irányításával először vett részt nemzetközi találkozón a februárban bemutatott fordított kerekű, biztonsági Velocipéd. Ezt a kétkerekűt nem könnyű hajtani, a kanizsai csoport pedig sikerként könyvelte el, hogy a bledi kirándulással színesített túrán a bringa mindössze egyetlen alkalommal borult fel, és a „pilóta” ennek során sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában