Jubileum

2018.06.23. 08:55

Ötvenéves a ZeGesz

A megyeszékhelyi Gazdasági Ellátó Szervezet jogelődje 50 éve alakult meg. A jubileumot tegnap a városi díszteremben ünnepelték, ahol elsőként Balaicz Zoltán köszöntötte az egybegyűlteket.

Hajdu Péter

A ZeGesz jelenlegi és volt vezetői a polgármesterrel. Balról: Gehér Mariann, Konrád László, Barna Mihályné és Balaicz Zoltán Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A polgármester megemlékezett az intézmény múltjáról és a városban betöltött szerepéről. Mint kiemelte: ötven év rövid is és hosszú is. Egy ember életében igen nagy idő, míg a város első írásos említésétől eltelt 770 évhez képest kevésnek tűnik.

– Zalaegerszeg tanácsa az 1960-as évek közepén határozta el: legyen olyan gazdasági szervezeti egysége, amely hatékonyan, egységes szerkezetben kezeli az egyes intézmények gazdálkodását, pénzügyeit. 1968 január 1. a dátum, amikor a mai gazdálkodási szervezet elődje létrejött – idézte fel a polgármester az Egészségügyi Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének (Eü.Gesz) létrejöttét.

A ZeGesz jelenlegi és volt vezetői a polgármesterrel. Balról: Gehér Mariann, Konrád László, Barna Mihályné és Balaicz Zoltán Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Egyúttal köszöntötte a szervezet jelen levő első vezetőjét, Barna Mihálynét, aki nyugdíjba vonulásáig, 1993- ig irányított. A polgármester köszöntötte Konrád Lászlót, a ZeGesz következő vezetőjét, őt Koráth Lászlóné követte a sorban, aki nem tudott jelen lenni az ünnepségen. Balaicz Zoltán a nagyobb változások között szólt az 1990-es évek intézményi önállósodásáról, 2013-ról, amikor az iskolák szakmai fenntartása az államhoz került, a működtetés viszont az önkormányzatnál maradt, majd 2017-ben a működtetés is államivá vált. Közben a ZeGesz minden vezetője és dolgozója hivatásnak tekintette a munkáját.

Ezt követően a polgármester a Zalaegerszegi Gazdasági Ellátó Szervezetnek kitüntető oklevelet adott át, amit Gehér Mariann, a jelenlegi vezető vett át. Majd az intézményvezető idézett fel emlékeket az elmúlt évtizedekből, végül fogadáson látták vendégül a megjelent dolgozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában