A celldömölkiek nyertek

2018.06.09. 10:00

Ministránsok futballoztak Csesztregen

A Vas megyei Celldömölk csapata nyerte meg tegnap az egyházmegyei ministráns labdarúgó bajnokság döntőjét. A hagyományos kispályás focitornát ezúttal is Csesztregen rendezték meg.

Gyuricza Ferenc

Gombos Tibor Bálint gencsapáti plébános adja át a trófeát a győztes celldömölki csapat kapitányának Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Az idei bajnokság döntőjében hat csapat vett részt, Zala megyét egyedül a házigazdák képviselték.

Mint azt Páli Zoltán csesztregi plébános lapunknak elmondta, ez már a 11. bajnokság volt, és a döntőnek hagyományosan minden alkalommal Csesztreg ad helyet. A mérkőzéseken csak általános iskolás korú gyermekek vehetnek részt, s további kikötés, hogy adott évben ministránsként kell közreműködniük a szentmiséken.

– Ide a kerületi fordulók legjobb csapatai kerülnek – magyarázta Páli Zoltán. – A résztvevők a döntő versengés során előbb két csoportra osztva, körmérkőzéses formában küzdenek meg egymással, majd a végső sorrendet a helyosztók döntik el. A Csesztregnek ezúttal nem volt szerencséje, rögtön az első mérkőzésen a nagyon jó játékerőt képviselő Celldömölkkel került szembe a gárda, és 2-0 arányban alulmaradt a csapatunk. Ez pedig rányomta a bélyegét a továbbiakra is.

Gombos Tibor Bálint gencsapáti plébános adja át a trófeát a győztes
celldömölki csapat kapitányának Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A Celldömölk nemcsak a házigazdákat győzte le, a döntőben is hasonló arányban bizonyult jobbnak a Jáknál, így pedig a kupát és az aranyérmeket is ők vehették át. A bronzmérkőzést a Kőszegszerdahely nyerte 4-0-ra a Csesztreg ellen, míg az ötödik helyért játszott mérkőzésen a Gencsapáti 3-2 arányban verte a Körmendet. A torna gólkirálya a kőszegszerdahelyi Nemes Bálint lett, kilenc találattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában