embert és magyart nevelni

2018.06.11. 11:07

Köszönetet mondtak a járás pedagógusainak Becsehelyen

Pénteken a település rendezvényházában tartották a járási pedagógusnapi ünnepséget.

Horváth-Balogh Attila

Farkas Szilárd polgármester és Molnár Katalin aTanító Öröksége Díj átadása után Fotó:Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az eseményt a Dél-Zala Murahíd Letenye Térségi Társulás és a becsehelyi önkormányzat közösen szervezte, s a térség közel 160 pedagógusát hívták meg rá a mikrorégió oktatási intézményeiből. A háziasszony szerepét Pőcze Nóra, a Becsehelyi Általános Iskola pedagógusa töltötte be, az oktatási intézmények tanulói pedig színes műsorral kedveskedtek tanáraiknak, akiket elsőként Németh Géza, a házigazda település polgármestere köszöntött. Elmondta: nagy öröm számára, hogy a kistérség pedagógusait ezúttal a község rendezvényházában ünnepelhetik, hiszen szép hagyomány, hogy mindig más település szolgál a pedagógusnapi ünnepség helyszínéül.

Őt a felszólalók sorában Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes követte, aki – eredendően maga is pedagógus lévén – azt a felelősséget hangsúlyozta, ami a jövő nemzedékét tanítók-nevelők vállát nyomja.

Farkas Szilárd polgármester és Molnár Katalin aTanító Öröksége Díj átadása után Fotó:Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Ugyanis nem pusztán a tantárgyi ismeretek átadása, a nevelés a pedagógus dolga, hanem az is, hogy megmutassa a gyerekeknek, ha majd kilépnek az életbe, felnőttként hogyan igazodjanak el a világban, a rájuk zúduló információhalmazban, s ki tudják abból választani, mi az igaz és mi a hamis – szögezte le.

Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója arra hívta fel a figyelmet: a pedagógusok feladata, hogy a gyerekekből embert, egyszersmind magyart neveljenek, ez most a legfontosabb követelmény.

Ezt követően átadták a Tanító Öröksége Díjat, amit Molnár Katalin tanítónő vehetett át Farkas Szilárdtól, Letenye polgármesterétől. Köszöntötték az aranydiplomás Tóth Lászlót is, akinek utolsó munkahelye a Letenyei Általános Iskola és Diákotthon volt. Továbbá kiváló munkájáért oklevelet vehetett át a térség oktatási intézményeinek 16 pedagógusa. Az ünnepséget záró fogadáson pohárköszöntőt mondott Iványi László, a társulás elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában