Rekordforgalom lehet

2018.06.15. 07:00

Kiváló szezont várnak a Balatonnál

Rekordforgalom várható az idén a Balatonnál, ahol főként hazai családok nyaralnak majd és lehetne több szabadstrand is.

Osváth Sarolta

Ezt válaszolta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a szokásos csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztatón lapunknak. Azt kérdeztük tőle, hogy milyen szezonra számítanak az idén a Balatonnál, várhatóan a hazai vagy a nemzetközi turizmus lesz-e a meghatározó, illetve megfizethető lesz-e balatoni nyaralás a hazai családoknak, amikor jelentős az áremelkedés több területen. Gulyás Gergely elmondta: várhatóan a főszezonban csúcsokat dönt a balatoni nyár.

Véleménye szerint a nagyobb jövedelem-kiáramlásnak köszönhetően döntően a magyar családok választják a Balatont a nyaralás színhelyéül, a külföldiek számára pedig fontos vonzerő a biztonság. Az árak valamennyit minden évben emelkednek, de bízhatunk abban, hogy nem szabadulnak el, a kereslet–kínálat törvénye remélhetően egyensúlyban tartja a piacot, tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a kormány támogatna-e egy olyan programot, hogy minden balatoni településen működjön szabadstrand, kifejtette, személy szerint jónak tartaná, de ez önkormányzati hatáskör, amennyiben a helyiek akarják, meg lehet találni a forrást a fenntartásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában