Megemlékezés

2018.06.28. 10:35

Határőr napot tartottak Letenyén

A Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete szerdán a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Letenyei Rendőrőrsén (volt határőr őrs) területén rendezte meg a Határőrség napja alkalmából a Szent László napi megemlékezést.

Mirkó Imre

Határőr nap a Letenyei Rendőrőrsön

Elsőként Bíró László nyugalmazott határőr alezredes, az egyesület elnöke köszöntötte a szép számú jelenlévőt, majd Andor Nina 6. osztályos mondta el Virágh László Határőr himnusz című versét, ezt követően a Pintér Jánosné által felkészített Letenye Város Mazsorett Csoportjának műsora következett.

Majd a koszorúzásra került sor a villámcsapás következtében 1977. június 26-án a letenyei határban elhunyt, hősi halált halt határőr járőrpáros Gruber József és Csere János alhadnagyok emlékművénél.

Határőr nap a Letenyei Rendőrőrsön
Az ünnepségen Farkas Szilárd letenyei polgármester (ő helyezi el a koszorút) és Somogyi András alpolgármester is koszorúzott.

Koszorút helyeztek el többek között a Nagykanizsai Thury György Múzeum nevében Száraz Csilla igazgató, Farkas Szilárd letenyei polgármester, Somogyi András alpolgármester, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nevében Keskeny László rendőr ezredes, Berke László rendőr ezredes a Nagykanizsai Rendőrkapitányság kapitányság vezető helyettese, a Letenyén élő egykori bajtársak nevében Dénes Miklós és Tóth Zoltán, a Marcali Honvéd Klub és a Nagykanizsai Honvéd Egyesület.

Az ünnepi beszédet Száraz Csilla, a kanizsai múzeum vezetője mondta el, aki szólt az egykori határvédelemről és Thury György hőstetteiről is.

Lukács Sándor (j1) nyugalmazott dandártábornok Keskeny Lászlótól vette át a tárgyjutalmat.
Gáspár László (j1) nyugalmazott alezredes Keskeny Lászlótól vette át a tárgyjutalmat.

Az ünnepség során Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy az Országos Rendőr-kapitányság vezetője tárgyjutalom elismerésben részesítette 70. születésnapja alkalmából Lukács Sándor nyugállományú rendőr dandártábornokot, valamint Gáspár László nyugállományú határőr alezredest, akik mindketten a Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesületének tagjai. Az elismeréseket Keskeny László rendőr ezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője adta át.

A letenyei Határőr nap a továbbiakban finom ebéddel és kötetlen beszélgetéssel, a múlt felidézésével folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában