Látogatás a Z betűben

2018.06.16. 11:30

Három konferenciaterem is lesz az egerszegi járműipari tesztpályán

A nyár végére elkészül a Zalaegerszegi Járműipari Tesztpálya fogadóépülete. A különleges megjelenésű, Z betűt formázó épületet Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos vezetésével mutatták be tegnap sajtóbejáráson.

Hajdu Péter

Vigh László és Bérczesi Tibor vezette a sajtóbejárást Fotó: Seres Péter

Mint a tesztpálya építéséért felelős miniszteri biztos elmondta, a kivitelező ZÁÉV Zrt. a nyár végére fejezi be a több mint egymilliárd forintos beruházással kialakítandó épületet.

– Ez egy 2000 négyzetméteres épület, amely a teszt­pálya fókuszpontja lesz. Ide érkeznek a látogatók, szakmai konferenciákat, bemutatókat lehet majd tartani itt. Ezzel az épülettel Zalaegerszeg lesz a járműipari konferenciák központja – mondta többek között a bejárás során Vigh László.

Vigh László és Bérczesi Tibor vezette a sajtóbejárást Fotó: Seres Péter

A vasbeton szerkezetű épület távolról jól láthatóan egy hatalmas Z betűt formáz, ami a pályát üzemeltető ZalaZone nevére utal. A kivitelező cég szakembereinek segítségével bemutatták az épület belső tereit is. A látogatói főbejárat mögött, a főhomlokzat középvonalában a felülvilágított fogadótérbe, a földszint központi terébe lép az érkező. Onnan magas légterű, exkluzív konferenciaterem nyílik, mellette egy külön bemutatóteremből és azzal összenyitható kisebb konferenciateremből álló egység követi egymást az egyik oldalon. A másik oldalon a közönségforgalmat és a személyzetet kiszolgáló recepció, ruhatár, vizesblokk, különteremmel ellátott étterem és további kiszolgálóhelyiségek követik egymást.

– Nagyon igényes az épület belsőépítészeti tervezése, az emeletre például tartófalból kiálló, lebegő lépcsőkön jutunk fel. Még nem látszik, de az egész épület belseje üveg- és faburkolatot kap végül. Összesen három konferencia­terem lesz benne hanggátló falakkal elválasztva, a termekben majdnem háromszáz vendégnek lesz kényelmes helye – kalauzolta a sajtót a bejáráson Bérczesi Tibor, a ZÁÉV projektvezető főmérnöke.

További érdekesség, illetve az épülettel kapcsolatos követelmény volt, hogy a földszinti nagy térbe alkalmanként akár három tonna tömegű sze­mély­autóval is be lehessen állni.

Az emelet a fogadótérrel egy légteret képező nagy galéria. Az egyik oldalán irodahelyiségek találhatók, s épült egy nagy terasz is, ahonnan a járműipari tesztpályára nyílik pazar kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában