Fűmaggal vetik be a területet

2018.06.09. 08:30

Elterítették az iszapot a kanizsai Csónakázó-tónál

Hónapokig szárították, a héten pedig elterítették a közel 1200 köbméter iszapot, amit még ősszel kotortak ki a Csónakázó-tó kis öbléből.

Pásztor András

A kanalas munkagép a héten szétterítette az iszapot Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Annak idején megírtuk: a városüzemeltetésért felelős VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. jelentős mederkotrást végzett az ősszel a Csónakázó-tónál. A úgynevezett kis öböl évtizedek óta iszaposodott, ezért nagyon már horgászni sem lehetett a területen.

– Hatalmas markoló- és kortógépek végezték a munkát heteken át – emlékeztetett Fitos István, a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: a kitermelt iszapot a terület feltöltésére szánták, mivel az az úthoz képest mélyebben feküdt. – A tavasz folyamán egyszer már nekikezdtünk az iszap elterítésének, ám akkor még túl nedves volt az anyag. A napokban ismét megpróbálkoztunk ezzel, és az iszap ezúttal már elég szilárdnak bizonyult.

A kanalas munkagép a héten szétterítette az iszapot Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A vezérigazgató jelezte: az elterített iszapban sok még a törmelék, ezektől rövidesen megtisztítják a területet, majd fűmaggal vetik be azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában