A zongora felújítását támogatják

2018.06.20. 07:00

Zalaegerszegen adták át a jótékonysági operagálán összegyűlt felajánlásokat

Két fiatal tehetség, a zalaegerszegi származású szoprán énekes, Farkas Alexandra, valamint a Wolf Produkció egyik művészeti vezetője, Tóth Barnabás átadta tegnap a Pitti Katalin operaénekes részvételével zajlott jótékonysági koncerten összegyűlt bevételt a Keresztury VMK vezetőinek.

SzJ

Farkas Alexandra, Balaicz Zoltán és Flaisz Gergő Fotó: Katona Tibor / ZH

 

Farkas Alexandra, Balaicz Zoltán és Flaisz Gergő Fotó: Katona Tibor / ZH

Az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy az önkormányzat is fontosnak tartja a VMK és a hangversenyterem fejlesztését, és kiemelte, hogy a VMK előtti teret év végéig felújítják (akárcsak a Sportcsarnok előttit). Farkas Alexandra közölte, hogy a koncerten 250 ezer forintot gyűjtöttek össze, amit a zsinagóga zongorájának felújítására ajánlottak fel. Hozzátette: az összeg csepp a tengerben, de nem is kértek nagy összegű támogatásokat, inkább a sok kicsi sokra megy elvet követve a széles öszszefogást helyezték előtérbe. Flaisz Gergő, a VMK igazgatója jelezte: mintegy 2 millió forintba kerül a több mint 100 éves zongora felújítása, amire lassan meglesz a pénz, s kitért arra, hogy a TOP programból nyert 33 millió forintból jövőre a zsinagóga belső tereit, mosdóit is korszerűsítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában