Mulatság

2018.05.13. 11:50

Vidám nótaszó hangzott Újudvaron

A jövő generáció is megirigyelhetné azt az életkedvet és vidámságot, amit a községben szombaton tartott kulturális találkozó résztvevői teremtettek.

Szabó Zsófia

A hagyományokhoz híven az Újudvari Dalkör látta vendégül azokat az énekes kedvű csapatokat, akikkel hosszú évek óta jó kapcsolatot ápolnak.

Gregor Tiborné, a dalkör vezetője elmondta: tizennyolc művészeti csoport, illetve szólóénekes fogadta el meghívásukat a baráti találkozóra.

– Évente szervezünk kulturális rendezvényt – jelezte. – Emellett mi magunk is rendszeresen fellépünk különböző rendezvényeken. Szívesen ellátogatunk azokhoz a dalkörökhöz is, akiket vendégül láttunk a találkozón– fogalmazott Gregor Tiborné. Elmondta azt is: fennállásuk óta tizenöt fős csoportjuk, Vadlek László zalakomári harmonikás kíséretével, hetente tart próbákat a településeken, amiken a különböző eseményekre, kulturális találkozókra is készülnek.

– A dalkör régóta részét képezi a település életének, munkájuk elismerésre méltó – ezt Jakab Sándor, Újudvar polgármestere mondta. Azt is: a kulturális találkozó, amit a csapat szervez, fontos esemény a falu élében.

 

– Jó érzés, hogy az események alkalmával is sokan látogatnak el hozzánk – hangsúlyozta a község első embere. – Szinte kicsi a faluház, annyi dalos csoport érkezett. Jövőre viszont már nagyobb helyen tudjuk őket fogadni. A tervezett termelői piac épületében, ami a falu központjában, egy háromszáz négyzetméteres fedett létesítmény lesz, mindannyian kényelmesen elférnek majd. Augusztus 18-án lesz a piacnyitó ünnepség, amelyre minden csoportot meghívtunk – összegezte Jakab Sándor.

Lovászitól Nagyrécsén át egészen Gelséig, a megye számos pontjáról érkeztek dalárdák a találkozóra. Az eszteregnyei Őszirózsa Hagyományőrző dalkör ezúttal is örömmel jött. Bogatin Sándor, a csoport vezetője elmondta: mindig szívesen mennek Újudvarra is fellépni, mert szeretettel fogadják őket. Jó érzés sok dalszerető emberrel egy hangulatos délutánt együtt tölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában