Négy napon át

2018.05.02. 06:20

Pálinkaversenyt is rendeztek a zalaegerszegi majálison

Hetedik alkalommal rendezte meg a Pálinka és Mangalica Majálist a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület a sportcsarnok előtti mintegy 30 ezer négyzetméteren.

Arany-Horváth Zsuzsa

A május elsejéhez illő vurstlihangulattal csábították a gyerekeket, a felnőtteket Fotó: Pezzetta Umberto

Szombaton kezdődött a gasztronómiai, szórakoztató, koncertekkel, gyerekprogramokkal és a május elsejéhez illő vurstlihangulattal csábító majális, mely hagyományosan zalai mangalica húsételeket kínál a résztvevőknek. Székedli Bertold, a szervező egyesület vezetője kedden délután elmondta, a sokszínű kínálat mellett a kitűnő időjárás is lehetővé tette, hogy több tízezer ember szórakoztatását biztosítsák.

Sportcsarnok

A megyeszékhelyi sportcsarnok előtti téren mindennap telt ház volt, mondta Székedli Bertold, hozzátéve, a szórakoztatás mellett a legfontosabb szempont az, hogy a zalaiak étkei, italai jussanak el az idelátogatókhoz. A zalai sörfőzdék, a pálinka és a húsételek készítői mellett természetesen a népszerű street food kínálat is megtalálható volt a majálison.

A május elsejéhez illő vurstlihangulattal csábították a gyerekeket, a felnőtteket Fotó: Pezzetta Umberto

Zene

– A zenei kínálattal is igyekeztünk minél szélesebb palettával megfelelni az igényeknek, a folk, a világzene mellett a klasszikus kedvencek is felléptek. A hagyományos majális hangulatát is biztosítottuk, hiszen légvárak, dodzsemek, hinták várták a családokat, de volt pónilovaglás is. A népművészet iránt érdeklődők kirakodóvásáron böngészhettek.

Mindez díjmentesen állt a zalaegerszegiek és a környékből érkezők rendelkezésére, ami csak úgy lehetséges, hogy a város is támogatja a tavaszi szórakoztató programot. A helyszín is ideálisnak bizonyult, kedvelik az emberek, igaz, nemsokára felújítják, de a sörfesztiválnak ismét helyet ad majd.

Kedden a záróprogramok sorában a pálinkaverseny eredményhirdetése hozott izgalmakat. Ötvennyolc minta érkezett, hét arany minősítést osztottak ki, s egy fődíjast is hirdettek. Nagy Erzsébet körtepálinkája lett az idén a legjobb nedű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában