Átadás

2018.05.02. 16:22

Két szolgálati járművet kapott a polgárőrség Lentiben

Két szolgálati gépjármű segíti a jövőben a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület tagjainak munkáját.

Korosa Titanilla

Vigh László (balról) és Horváth László polgármester (jobbra) is megtekintették a polgárőrök járműveit Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Két, a forgalomból kivont rendőrségi járőrautót kapott a helyi polgárőr egyesület.

– A régi járőr autónkat sikerült lecserélnünk egy program keretében két újabb, jó állapotban lévő gépjárműre – tájékoztatott Szabó Gábor, az egyesület elnöke. – Az egyik személygépkocsi 6, a másik 10 éves, bízunk benne, hogy jól szolgálják majd a munkánkat. Egyebek mellett az önálló és a rendőrséggel közös járőrszolgálatokban használjuk majd ezeket, de részt veszünk közbiztonsági és közlekedésbiztonsági akciókban, illetve a helyi és környékbeli települések rendezvényein is biztosítjuk a rendet. Jelenleg 48 taggal működik az egyesület, az aktív csapatnak több fiatal tagja is van.

Vigh László (balról) és Horváth László polgármester (jobbra) is megtekintették a polgárőrök járműveit Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A járművek átadásán részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is, aki a kezdetektől segíti az egyesület működését. Mint mondta: Lenti és a környék biztonságos terület, ennek érdekében dolgoznak a polgárőrök az önkormányzattal és a rendőrséggel közösen. Munkájukhoz a technikai hátteret is szükséges biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában