Megújult

2018.05.17. 07:00

Huszonöt idős ember nappali ellátását oldja meg a Zalaegerszegi Gondozási Központ

Összesen 31,6 millió forintból újult meg a Zalaegerszegi Gondozási Központ andráshidai idősklubja, amelyet tegnap adtak át ünnepi keretek között.

Magyar Hajnalka

Balaicz Zoltán, Vigh László, valamint Sümegi László a klubtagokkal beszélget Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A 28 éve működő intézmény 25 környékbeli idős ember nappali ellátását oldja meg, s számos közösségi rendezvényhez is helyszínül szolgál. Mint Balaicz Zoltán polgármester elmondta, az önkormányzat a pótmunkákkal együtt 31,6 millió forint TOP (Területfejlesztési Operációs Program) forrást költött a klub megfiatalítására a város egészségügyi és szociális intézményeket érintő felújítási sorozata keretében, amely immár a végéhez közeledik.

Fotó: Katona Tibor

Összesen 430 millió forint értékben sikerült korszerűsíteni az érintett intézményeket, s a megyei jogú városok közül Zalaegerszegen zárulhat le elsőként e források hasznosítása. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos beszédében rámutatott: e fejlesztés is igazolja, hogy a megyeszékhely önkormányzata nem véletlenül érdemelte ki az idősbarát címet. Megbecsülik a szép kort megérőket, hiszen fontos az általuk képviselt érték és tapasztalat továbbadása. A klub tagjainak tevékeny együttlétet kívánt, hiszen a közösség életben tart.

Balaicz Zoltán, Vigh László, valamint Sümegi László a klubtagokkal beszélget Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Sümegi László, a térség önkormányzati képviselője az andráshidaiak nevében mondott köszönetet a fejlesztésért. A klub felújítása immár sokadik a sorban, a településrész több fontos értékkel, például óvodával gazdagodott a közelmúltban. Szólt a további tervekről, egyebek közt az Andráshida utca egy szakaszának újraaszfaltozásáról is. Radics Andrea, a Zalaegerszegi Gondozási Központ intézményvezetője a felújítás részleteit taglalta. A külső szigetelés és részleges nyílászárócsere mellett megújult a villamoshálózat, a fűtési rendszer, a vizesblokk, a termek pedig álmennyezetet kaptak. Figyelembe vették a lakók kéréseit is, így a tágasabb elrendezés kedvéért két helyiséget összenyitottak. Új gáztűzhelyt és elszívót kapott a melegítőkonyha, s a bútorokat – asztalok, székek, szekrények, ülőgarnitúra – szintén lecserélték, akárcsak a számítógépet. Kiépült az orvosi rendelővel közös parkoló, mozgáskorlátozottaknak szánt helyekkel. A továbbiakban megköszönte a lakók türelmét a kilenc hónap alatt, amíg ideiglenesen az iskolában kaptak elhelyezést.

Devecser Bernadett, az andráshidai nappali ellátás vezetője szintén köszönetet mondott a megújult környezetért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában