Belterületi utak

2018.05.08. 10:00

Folytatni szeretnék az aszfaltozásokat Keménfán

Belterületi utak felújítására indított programot a község önkormányzata. Az első, 11 millió forintos ütemet már sikeresen be is fejezték.

Gyuricza Ferenc

Minderről Cser Gábor, a község polgármestere adott tájékoztatást lapunknak. Kiemelte: a 11 millió forintos felújítás a tömegközlekedés által is használt Petőfi utca azon szakaszát érintette, amely önkormányzati tulajdonban van.

- Nagyon rossz volt már a burkolat állapota, több helyen megsüllyedt, illetve olyan részek is akadtak, ahol teljesen elkopott az aszfalt – ismertette Cser Gábor. – Sikeres pályázatot nyújtottunk be a felújítás költségeire, mintegy 8 és félmillió forintot kaptunk, ezt egészítettük ki az önrésszel.

A munkálatok során megerősítették az alépítményt, erre teljes szélességben új aszfaltburkolat került, továbbá az árkolási és padkázási munkákat is elvégezték. Emellett arra is lehetőség nyílt, hogy a Hegy-alja utca egy rövidebb szakaszát is rendbe tegyék.

- A programot folytatni kívánjuk, már be is adtuk a következő pályázatot a Hegyalja utca további szakaszai, illetve egy név nélküli, csak helyrajzi számmal jelölt kis utca felújítására. Bízunk benne, hogy ezt az elképzelést is támogatja az állam – tette még hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában