Vizsgamunka

2018.05.18. 10:00

Faipari tanulók munkáiból nyílt kiállítás Zalaegerszegen

A hagyományokhoz híven mutatják meg a közönségnek a ZSzC Deák Ferenc Szakgimnáziuma, Szakközépiskola végzős faipari tanulói által készített vizsgamunkákat.

Arany-Horváth Zsuzsa

A tanulók innen indultak az írásbeli vizsgára Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A 15 faipari technikus és a 8 asztalos tanuló munkái tegnaptól láthatók az iskola tornatermében. A bútorok, használati tárgyak május 24-én 13 óráig várják a bíráló bizottság és a nagyközönség, köztük a diáktársak véleményét. A megnyitón Rozmán Sándor igazgató elmondta, az idei tárlatnyitó különlegességét az adta, hogy a végzősök innen indultak az írásbeli vizsgára.

A tanulók innen indultak az írásbeli vizsgára Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A szakmai bírálat és a laikus szavazás lezárulta után jövő csütörtök délután ünnepélyes keretek között hirdetik ki az eredményt, ezután díjazzák a diákok munkáit. A jutalmakat hagyományosan az iskola szakmai partnerei, a diákok gyakorlóhelyei biztosítják: a tárgyjutalmak mellett általában pénzzel is honorálják a leendő faipari mesteremberek gondos felkészülését. A kiállítás jövő heti zárónapja módot ad a vállalkozások és a végzősök, valamint tanáraik közvetlen találkozójára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában