Videópályázat

2018.05.04. 11:00

Cégekről forgattak a kanizsai középiskolák diákjai

Idestova két éve, hogy megalakult a városban a Felelős Vezetők Klubja, melynek tagjai olyan cégek, vállalkozások, ahol odafigyelnek a társadalmi felelősségvállalásra. A klub nemrég rendhagyó videópályázatot hirdetett a város középiskolásainak.

Pásztor András

A Batthyány Lajos Gimnázium 9/C osztálya által forgatott film első helyezést ért Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A videópályázat célja az volt, hogy bemutassa a Nagykanizsán és környékén élő 16-25 éves korosztálynak a Felelős Vezetők Klubjában is aktívan szerepet vállaló helyi cégeket, vállalkozásokat, valamint a cégeken belüli állás- és karrierlehetőségeket. Az elmúlt időszak felmérései ugyanis azt mutatták, hogy még a helyben élő fiatalok sem ismerik, milyen cégek, vállalkozások működnek a városban, éppen ezért sok esetben orientálódni sem tudnak.

- A videópályázatra 2-5 perces videófilmet, illetve animációs filmet vártunk arról a cégről, amellyel az iskolát összesorsoltuk – mondta Fülöp Réka, a pályázat kiírásában szintén nagy szerepet vállaló Pannon Egyetem kanizsai kampuszának sajtóreferense. – A film elkészítéséhez a szempontokat a partner cég adta, de a pályamunkák elbírálásának feltétele volt, hogy minimum öt – a céggel kapcsolatos – fontos információt kellett tartalmaznia. A pályázat teljesítésének másik feltétele a kisfilm végén elhelyezett pozitív üzenet, vagy szlogen volt, amelyet szintén az érintett cég határozott meg.

A Batthyány Lajos Gimnázium 9/C osztálya által forgatott film első helyezést ért Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A kisfilmeket szakértő zsűri értékelte, majd az eredményhirdetésre múlt héten, a városnapi programok keretében került sor. A zsűri által a legjobbnak ítélt kisfilmet a Batthyány Lajos Gimnázium csapata készítette, akik a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft.-t mutatták be. Emellett a Piarista-iskola diákjai az E.ON Közép-Dunántúli Gázhálózati Zrt.-ről szóló filmjükért különdíjat vehettek át. A győztes csapat egyébként egy többnapos osztálykirándulással is gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában