Testvértelepülési fesztivál

2018.05.31. 15:00

A pacsaiak a szlovákiai Kisudvarnokra harmadszor kaptak meghívást

Testvértelepülési fesztiválon vett részt a pacsai önkormányzat küldöttsége az elmúlt hétvégén a szlovákiai Kisudvarnokon.

Arany Gábor

Minden évben több magyarországi csoport bemutatkozik a rendezvényen Fotó: Bokor Ferencné

Az alpolgármester, Bokor Ferencné beszámolója szerint a XIV. Nemzetközi Pünkösdi Bor- és Népzenei Fesztivált május 27-én rendezték meg Pacsa testvértelepülésén. A jól működő kapcsolat révén már harmadik alkalommal kaptak meghívást a pacsaiak a népszerű rendezvényre, ahol minden évben több magyarországi csoport is bemutatkozik. A fesztivál kora délután, verőfényes napsütésben a résztvevők felvonulásával kezdődött, énekelve, zenei kísérettel sétáltak végig a község utcáin.

Minden évben több magyarországi csoport bemutatkozik a rendezvényen Fotó: Bokor Ferencné

A csoportok népviseletben vagy fellépő ruhában, települési zászlóval és jóféle hazai nedűvel felszerelkezve érkeztek. A felvonuláson a helyiek minden megállónál nagy szeretettel, süteményekkel, rétessel, pogácsával, borral, hűsítő ásványvízzel várták a résztvevőket, akik dalokkal, táncokkal köszönték meg a vendéglátást. A faluház udvarán 16 órától a népdalkörök, zenekarok fellépésével folytatódott a program. Pacsát képviselve először Molnár Panna muravidéki és zalai népdalokat énekelt ifj. Horváth Károly gyűjtéséből, majd a Nőszirom Kulturális Egyesület felnőtt csoportja két táncprodukcióval lépett fel. Az előző évekhez hasonlóan mindkét műsorszám nagy sikert aratott, zárult a beszámoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában