Görgeiről írtak

2018.04.28. 12:00

Kihirdették a történelmi esszépályázat eredményeit Egerszegen

Történelmi esszépályázatot írt ki középiskolásoknak a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezete. Tegnap tartották az eredményhirdetést.

Hajdu Péter

Paál István az első helyért járó jutalmat és oklevelet adja át Illés Bálintnak, mellette Paál Istvánné Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A téma Görgei Artúr, az 1848-as forradalom és szabadságharc honvédtábornokának, hadügyminiszternek a tevékenysége volt, akit a szabadságharc bukása után sokáig méltatlanul vádoltak. Ezt a nézetet rég meghaladta a történelemtudomány, a tábornok katonai tehetsége és hazaszeretete megkérdőjelezhetetlen. Paál István, a történelmi versenyt kiíró szervezetek elnöke erről beszélt köszöntőjében a megyeházán. Dolgozatával az első helyet Illés Bálint, az egerszegi Mindszenty-gimnázium 10. osztályos tanulója nyerte el. Második lett Süle Balázs, a lenti Lámfalussy-iskola 11. osztályos tanulója, a harmadik helyen pedig Cselényi Anna, a lenti Gönczi-gimnázium 9. osztályos tanulója végzett.

Paál István az első helyért járó jutalmat és oklevelet adja át Illés Bálintnak, mellette Paál Istvánné Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában