Túrákat terveznek

2018.04.20. 07:40

Gyalogló klubot hoztak létre az időseknek Lentiben

Több szervezet együttműködésével alakult meg a gyalogló klub a településen. Az alakuló ülésen a tervekről is szó esett.

Korosa Titanilla

Több szervezet együttműködésével megalakult a gyalogló klub. Balról Császár Dezső, Fövényesi Jánosné, a helyi idősügyi tanács elnöke és a túrákat vezető Kovács Erik Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Az Országos Gyalogló Idősklub Hálózathoz csatlakozva alakult meg a gyalogló klub az idősügyi tanács, a Civil Nyugdíjas Klub, valamint a dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet egészségfejlesztési irodájának együttműködésével.

– Az elmúlt évben szerveztünk már tagjainknak gyalogtúrát – mondta el érdeklődésünkre Császár Dezső, a nyugdíjas klub vezetője. – Nagyon sikeres volt, így már akkor eldöntöttük, hogy további hasonló programokat is szervezünk. Majd mikor lehetőség adódott, csatlakoztunk az országos kezdeményezéshez. A megcélzott korosztály a 60 év felettieké, de nemcsak klubtagok, hanem bárki csatlakozhat a túrákhoz.

Több szervezet együttműködésével megalakult a gyalogló klub. Balról Császár Dezső, Fövényesi
Jánosné, a helyi idősügyi tanács elnöke és a túrákat vezető Kovács Erik Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Az útvonalakat és a távokat az idősek teljesítőképességéhez és egészségi állapotához igazítják a szervezők. Az alakuló ülésen a házigazdák és a túravezető által tartott tájékoztatás mellett a csatlakozni kívánók is elmondták észrevételeiket.

– Május elején szeretnénk tartani egy gyalogtúrát, majd egyet az idősek hetéhez kapcsolódóan, illetve a téli időszakra is tervezünk programot – tette hozzá a klubvezető. – Aztán értékeljük a szezon eseményit, és a tapasztalatok alapján döntünk a folytatásról. Az biztos, hogy a gyaloglásnak számos kedvező hatása van a testi és mentális egészségre egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában