VÁLASZTÁS 2018

2018.04.09. 19:09

A látható eredmények és a biztonság igénye – Értékelnek a győztes képviselőjelöltek

Az országgyűlési választás eredményének értékelésére kértük hétfőn a Zala megyében mandátumot szerző győztes képviselőjelölteket.

Magyar Hajnalka, Keszey Ágnes, Pásztor András

Vigh László

Az emberek tudják mennyi munkát fektettek az elmúlt évekbe

Vigh László, Zala megye 1. számú (zalaegerszegi) választókerületének országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) a győzelem zálogát abban látja, hogy az emberek észrevették, mekkora munkát fektettek az elmúlt négy évbe.

Voksolás vasárnap az egyik zalaegerszegi szavazókörben Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

– Magam is nagyon jónak ítéltem Zalaegerszeg és Zala megye helyzetét a fejlesztési források elérését, valamint az elkezdett munkákat tekintve, s az emberektől is jó visszajelzések érkeztek a TOP pénzek, a Modern Városok Program, a tesztpálya-építés, s a többi előrelépés kapcsán. A kampányban azt hallottam a választóktól, hogy tisztességgel és becsülettel végeztük a munkánkat, ez nagyon jóleső reakció volt részükről. A győzelemhez persze az eredmények mellett mozgósításra is szükség volt. Nagyon sok családot személyesen felkerestünk, több mint 22 ezer aláírást gyűjtöttünk a választási kampányban, ami alapot adott az elért eredményre – fejtette ki Vigh László.

A jövőről szólva elmondja, szeretnének továbbhaladni a megkezdett úton. Különösen fontos számára, hogy Orbán Viktor miniszterelnök meghirdette a Modern Falvak programot, aminek égisze alatt sokat tehetnek a kistelepülések felemelése, az ottani gondok, problémák megoldás érdekében. A következő négy évben erre szeretne fókuszálni. És persze a zalaegerszegi projektekre, lásd uszodaépítés, okosút, Mindszenty emlékközpont, stb.

Vigh László

Tudakoljuk, miként vélekedik a rekord magas választási részvételről?

– Bennünket is meglepett, mi körülbelül 65-66 százalékos részvételt vártunk – feleli Vigh László. – A kiemelkedő választási hajlandóságot annak tudjuk be, hogy az emberek látták, a menekültek befogadása miatt milyen a helyzet Bécsben, Brüsszelben, Franciaországban. A válaszuk az volt, nem kérnek ebből, nem akarnak félelemben élni. Megértették, ha biztonságot akarnak, a Fidesz-KDNP-re kell szavazniuk – válaszolta a képviselő.

Rengeteg projekt fog megvalósulni

Manninger Jenő, Zala 2. számú választókerületének – Keszthely térségének – országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott a választási eredményt értékelve, hogy az emberek ugyanazt látták a választás tétjeként, mint a kormány.

– Támogatták a miniszterelnököt és a kormányt is politikájában, hogy megvédhessék Magyarországot. Nyilván ehhez hozzájárult az is, hogy az elmúlt években gazdaságilag fellendült az ország, ez életszínvonal-emelkedésben is megjelent. Térségünkben többen jobb eredményt értünk el, mint négy éve – értékelte a voksolás eredményét a képviselő, aki egyben köszönetet is mondott a szavazóknak és mindazoknak, akik segítették munkájukat az elmúlt években és a választáskor. Hozzátette azt is, hogy a kis falvakban és a városokban is ötven százalék feletti eredményt értek el, amely megalapozza a jövő munkáját.

Manninger Jenő

– A következő két évben nagyon sok minden meg fog valósulni, amelynek tervezését megkezdtük. Keszthely városában a Területi Operatív programból a Zöld város projekt, a Sörház felújítása jelentős, Zalaszentgrótra is jutott pénz helyi termelői hűtőház kialakítására, óvoda, bölcsőde felújítására. A falvakban az alapintézmények közül nagyon sok megújul, és ezek a beruházások folytatódnak a következő években is – sorolta a térségben megvalósuló fejlesztéseket és feladatokat Manninger Jenő.

Köszönet a szavazóknak

Cseresnyés Péter, Zala megye 3. számú (nagykanizsai) választókerületének parlamenti képviselője (Fidesz- KDNP) tegnapi választási értékelőjét köszönetnyilvánítással kezdte. Mint mondta: köszöni mindazoknak, akik a Fidesz-KDNP pártszövetségre, illetve személy szerint rá voksoltak.

– Ennyi szavazatot még soha nem kaptam, úgy tűnik tehát, hogy remek csapatmunkát végeztünk, hiszen ez az eredmény nem csak az én érdemem – mondta Cseresnyés Péter. – Az elmúlt 4 évben sokat dolgoztunk, országosan és helyben egyaránt. Ennek is köszönhető, hogy nincs egyetlen település sem a választókörzetben, ahol ne tudnának felmutatni fejlesztéseket, ez pedig nagy eredmény. Úgy vélem: a szavazópolgárok ezt a munkát köszönték meg, illetve bizalmukat fejezték ki a jövőt illetően, hiszen Nagykanizsán soha nem látott intenzitású, több milliárd forintos beruházások kezdődnek, illetve a környék kistelepülései számára a Mura Program folytatása hozhatja el a további fejlődést.

Cseresnyés Péter

Lapunk kérdésére, miszerint a hódmezővásárhelyi polgármester-választás miként hatott a parlamenti választás kimenetelére, Cseresnyés Péter elmondta: egy választási vereség sosem jön jókor, de a hódmezővásárhelyi eredmény tudatosította a Fidesz-KDNP szavazótáborában, hogy nem szabad otthon maradni, s hogy szükség van mindenkinek a szavazatára. Cseresnyés Péter a saját teljesítményével kapcsolatban úgy értékelt: a kormányzati munka, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkáraként hétfőtől péntekig ugyan lekötötte az idejét, ám ennek ellenére sem hanyagolta el a választókörzetét, hiszen hétvégente rengeteg meghívásnak tett eleget, így folyamatosan jelen volt a város és a környező települések életében, ismerte gondjaikat, problémáikat, és az esetek zömében segíteni is tudott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában