Program

2018.03.21. 10:00

A szociális munka világnapját ünnepelték Lentiben

Szentmisével és szakmai programmal ünnepelte a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat tegnap a szociális munka világnapját.

Korosa Titanilla

Balról Huszárné Török Katalin ellátottjogi képviselő, Horváth László polgármester és Bujdosóné Bagó Judit intézményvezető a rendezvényen Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A szociális munkás képzést folytató felsőoktatási intézmények által szervezett országos rendezvénysorozathoz csatlakozott idén a lenti intézmény. A program a Szent Mihály templomban kezdődött, ahol Ipacs Bence plébános celebrált szentmisét a szociális, segítő szakmában dolgozókért, majd a művelődési központ folytatódott a rendezvény.

A szakmai programon Horváth László polgármester is köszöntötte a szociális szféra szakembereit és méltatta munkájukat, majd Bujdosóné Bagó Judit, a Lenti járás területén feladatot ellátó Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat vezetője szólt a megjelent társintézmények képviselőihez.

– A család- és gyermekjóléti szolgálat jelentős feladatokat kapott – mondta Bujdosóné Bagó Judit – hiszen intézményünk felel a területi jelzőrendszer működtetésért. A segítségre szoruló klienseink elsősorban jelzések útján kerülnek a látókörünkbe az orvosokon, védőnőkön, rendőrségen, óvodákon, iskolákon keresztül. Gyakran kapunk civilektől jelzést és egyre gyakoribbak az önkéntes megkeresések is, vagyis a rászorulók maguk kérnek segítséget tőlünk. Ezek a megkeresések főként idényjellegűek, a téli időszakban többen érkeznek, például a fűtési problémáik megoldása miatt, illetve szintén kiemelt időszak ilyen szempontból az iskolakezdés. Intézményünk a járás területén mintegy 300 klienssel áll kapcsolatban.

Balról Huszárné Török Katalin ellátottjogi képviselő, Horváth László polgármester és Bujdosóné Bagó Judit intézményvezető a rendezvényen Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Az intézményvezető hozzátette: bárki tehet jelzést a családsegítőnél, aki környezetében rászoruló emberről szerez tudomást.

A továbbiakban Huszárné Török Katalin ellátottjogi képviselő tartott előadást Az ellátottjogi képviselő feladata, együttműködési lehetőségek a jelzőrendszerrel címmel. A tájékoztató során a szakember egyes esetek bemutatásával mutatott rá a jelentkező problémák esetleges megoldására. Emellett részletezte az ellátottak jogait és a betegjogi feladatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában