Választás 2018

2018.03.05. 19:29

Kövér László házelnök a választás tétjéről tartott sajtótájékoztatót Keszthelyen

A választás tétje az, hogy Magyarország magyar ország marad-e - mondta Kövér László házelnök Manninger Jenő országgyűlési képviselőjelöltjével tartott keszthelyi sajtótájékoztatóján, majd a két politikus fórumot tartott az Amazon Ház Látogatóközpontban.

Keszey Ágnes

Kövér László és Manninger Jenő az Amazon Ház Látogatóközpontban tartott fórumot hétfőn este

Fotó: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

Kövér László úgy fogalmazott, hogy sorsdöntő és óriási a választás tétje, mert nem csak az dől el, hogy ki fog kormányozni a következő években.

- Még csak az sem kizárólagos tétje a választásnak, hogy meg tudjuk-e őrizni azokat az eredményeket, melyeket az elmúlt 8 évben elértünk, onnantól kezdve, hogy a szakadék széléről 2010 után visszarántottuk az országot a polgári kormányzással- mondta a házelnök.

Hozzátette: ám ezek is fontos kérdések, mert az ellenzéknek nincsen semmilyen mondanivalója az ország alapvető problémáira, így okkal lehet aggódni, milyen kezekbe kerülne az ország, ha az ellenzék nyerné meg a választásokat.

- Arról döntenek majd április 8-án az emberek, hogy Magyarország magyar ország maradjon-e. Valójában az egyetlen olyan politikai erő a Fidesz-KDNP pártszövetsége, amelyik képes és hajlandó szembeszegülni azokkal az egyre nyilvánvalóbban, egyre nyíltabban megfogalmazódó törekvésekkel szemben, amelyek fel akarják számolni nemzetállamunkat az európai unió keretei között: egy európai egyesült államokat szeretnének ehelyett felépíteni – hangsúlyozta Kövér László.

Kövér László és Manninger Jenő az Amazon Ház Látogatóközpontban tartott fórumot hétfőn este
Fotós: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

Mint mondta: ennek következményként csökken a kormányok hatásköre, s arról is szólt, hogy a nemzeti kulturális karakter megőrzése egyre több ország választásának kulcskérdésévé válik.

Manninger Jenő felidézte: nyáron egyedül ő és Fideszes polgármesterek álltak ki az ellen, hogy egy szervezet migránsokat táboroztasson a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában