Vizsgálatot indítottak

2018.03.01. 17:12

Élő állatokat boncoltak a keszthelyi suliban

A HVG.hu számolt be arról, hogy a Vajda János Gimnázium biológia-szakkörében évek óta végeztek boncolásokat élő állatokon.

Pásztor András

Az egyik ilyen esetről egy videófelvétel is készült, ami a lap birtokába került. Mint írták: egy felháborodott szülő panaszt tett, amiért iskolai szervezésben egy ilyen boncoláson kellett volna részt vennie általános iskolába járó gyerekének, a biológia szakkörbe ugyanis a szomszédos katolikus általános iskola tanulóit is bevonták. Az eset miatt az egyik állatvédő egyesület feljelentést is tett a rendőrségen.

Az ügy kapcsán megkerestük Magyar Ferenc tankerületi igazgatót, aki az alábbiakat közölte: az ügyben bejelentés alapján azonnal átfogó vizsgálatot indított a Nagykanizsai Tankerületi Központ. A vizsgálat során a tanár elismerte, hogy néhány szakköri foglalkozáson, nem a leadott pedagógiai munkatervben leírtaknak megfelelően járt el. A pedagógus a vizsgálat ideje alatt kérte közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetését, melyhez az intézményvezető és a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ is hozzájárult.

A köznevelési intézmény a jövőben is mindent megtesz az oktatás magas színvonalának megőrzése, a szakmaiság érvényesülése és a jogszabályok maradéktalan betartása érdekében.

A pedagógus távozása az intézmény munkájában nem jelent fennakadást. Szörényi Zoltán intézményvezető, és Varga Anikó, a Tankerületi Központ keszthelyi telephelyvezetőjének tájékoztatása szerint helyettesítéssel megoldott a tanórák megtartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában