Idősek oktatása

2018.02.16. 08:30

Elkezdődött a a II. félév a zalaegerszegi Szenior Akadémián

Elindult a Szenior Akadémia tavaszi féléve, a Budapesti Gazdasági Egyetem gazdálkodási karán összegyűlt idősek a járműipar fejlődéséről hallhattak előadásokat.

Szabó Judit

Az ötödik szemeszterénél tart az akadémia, amely időseknek ad lehetőséget arra, hogy díjmentesen ismeretterjesztő és tudományos előadásokat hallgassanak. Félévente 220-240 hallgató iratkozik be, nem csak Zalaegerszegről.

A résztvevőket csütörtökön Lambertné Katona Mónika dékán, Balaicz Zoltán polgármester, a városi idősügyi tanács elnöke, valamint Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte.

A téma a jövő autói mellett a Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya volt, amiről Nagy András projekttámogató közgazdász és Vas László gazdasági vezető beszélt, mindketten az Autóipari Próbapálya Zala Kft. képviseletében.

Horváth Emilné, Sebőkné Németh Ilona és Horváthné Gyöngyi (b-j) már több éve a Szenior Akadémia hallgatója. Minden téma érdekli őket, legyen az egészségügyi, a környezettudatossággal vagy a pénzügyekkel kapcsolatos, de az innovatív fejlesztésekről is örömmel tájékozódtak
Fotós: Katona Tibor

A város anyagi támogatásával működő akadémia hallgatói nemcsak az előadássorozatra, hanem angol és informatikai képzésre is jelentkezhettek.

Ezek is érdekelhetik