Alapítványi bál

2018.02.20. 17:00

A református templom melletti kerítés megújításáért báloztak Keszthelyen

Nem csak báloztak, hanem egy terv megvalósításáért is tettek a keszthelyi református gyülekezet és a Szeghalmy Bálint Református Egyházi Alapítvány által szervezett esemény résztvevői.

Keszey Ágnes

Énekkel is köszöntötte Zichy Emőke (bal oldalon) és Kuti Géza (jobbra) a gyülekezetért önzetlenül sokat tett Horváth Csabánét a református közösség bálján

Fotó: Keszey Ágnes

A befolyt báli bevételt – de ehhez még szükséges lesz anyagi forrás – a templom melletti, Hunyadi utcai, rossz állapotban kerítés: a lábazat és az oszlop rendbetételére fordítják.

A pénteki esti bál vendégei nem csak testi, hanem szellemi táplálékot, lelki útmutatást is kaptak.

– Az emberek futnak, rohannak. Tervezik a jelent és tervezik a jövőt. És miközben futnak és rohannak, sem a jelent, sem a jövőt nem élik meg. Nagyon sokan úgy élnek, mintha soha nem halnának meg. És sokan úgy halnak meg, hogy soha nem tanultak meg élni, örülni, értékelni az élet Isten adta megannyi boldog pillanatát – idézett egy történetet Zichy Emőke lelkész köszöntőjében.

Zichy Emőke szólt a bálozókhoz
Fotós: Keszey Ágnes

Arra is rávilágított: az embernek saját magának kell megtalálni a szeretetet és a boldogságot, melyre Isten áldását adhatja. Szólt arról is, hogy az élet próbatételei az embert erőssé teszik, s közelebb viszik Istenhez.

Péntekné Vizkelety Márta mondott köszöntőt
Fotós: Keszey Ágnes

Az esten egy-egy könyvvel megajándékozták az alapítvány kuratóriumának (megbízatásuk lejárta miatt) leköszönő és új tagjait is.

Külön köszöntötték Horváth Csabáné Ildikót, a keszthelyi Lórántffy Zsuzsanna Nőszövetség elnökét, az alapítvány kuratóriumi tagját, akiről Zichy Emőke elmondta: neki a diakónia, a szeretetszolgálat az élete.

Énekkel is köszöntötte Zichy Emőke (bal oldalon) és Kuti Géza (jobbra) a gyülekezetért önzetlenül sokat tett Horváth Csabánét a református közösség bálján

A bálon – melyen Betyárlegenda című műsorát adta elő a Gyenesdiási Dalárda- jelen volt Kuti Géza nyugalmazott esperes és Péntekné Vizkelety Márta hévízi református lelkész, aki köszöntőt is mondott.

A Betyárlegendát mutatta be a Gyenesdiási Dalárda
Fotós: Keszey Ágnes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában