Korszerüsítés

2018.02.13. 11:30

Két további orvosi rendelő újult meg a Páterdombon

Közel 60 millió forint TOP forrásból újulhatott meg a Páterdombon a Wlassics Gyula utcai orvosi rendelő.

Magyar Hajnalka

A rendelő környezetét is rendbe tették. Elöl dr. Keglovics Bernadett, Nagy Attiláné asszisztensnő, dr. Gorza Éva, Tóth Brigitta. Hátul Fülöp Máté asszisztens, Balaicz Zoltán, Gecse Péter és Vigh László

Fotó: Pezzetta Umberto

A felújításról tartott hétfői sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta: összesen 353 millió forint TOP forrásból újulnak meg a megyeszékhely házi- és gyermekorvosi rendelői, védőnői szolgálatai és a városi ügyelet.

A forrás felhasználása nagyon jó ütemben halad, a munka dandárja lezajlott, csak az ügyelet és az andráshidai komplexum felújítása hibádzik még a tervekből.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az egészségügyet érintő béremeléseket méltatta, s kitért a kivitelezők jó színvonalú munkájára és az egészségügyi dolgozók helytállására is.

Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője örömének adott hangot, hogy a Páterdombon a Kinizsi úti gyermekrendelő és védőnői szolgálat után újabb háziorvosi komplexum újult meg, amelyben két rendelő is található. Dr. Gorza Éva és dr. Keglovics Bernadett betegeit immár korszerű gépészeti és villamoshálózattal felszerelt, szigetelt, klimatizált, új burkolattal ellátott helyiségek várják.

Dr. Keglovics Bernadett, dr. Gorza Éva, Tóth Brigitta asszisztensnő, Vigh László, Balaicz Zoltán, valamint Gecse Péter a megújult páterdombi rendelőkomplexum előterében
Fotós: Pezzetta Umberto

A rendelők előterében egy kis fektető-szobát is kialakítottak, ahol szükség esetén lepihenhet a rosszulléttel küzdő páciens.

Felújították a rendelők előtti töredezett járdaburkolatot, ezen túl akadálymentesített parkolót, valamint további 4 új parkolóhelyet, továbbá kerékpártárolót alakítottak ki.

A rendelő környezetét is rendbe tették. Elöl dr. Keglovics Bernadett, Nagy Attiláné asszisztensnő, dr. Gorza Éva, Tóth Brigitta. Hátul Fülöp Máté asszisztens, Balaicz Zoltán, Gecse Péter és Vigh László
Fotós: Pezzetta Umberto

A rendelők önálló hátsó személyzeti bejáratot kaptak, s mindkét egységben akadálymentes toalett is rendelkezésre áll. A visszajelzések szerint a betegek örömmel fogadták a változásokat, egyedül a váróterem méretének csökkenése merült fel aggályként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában