Segítség a téli hidegben

2018.02.09. 14:15

Hetven rászoruló család kap tűzifát

Ahogy az elmúlt esztendőkben, úgy az idén is kapnak tűzifát a rászoruló családok. Pénteken mintegy két köbméternyi bükkfa érkezett Keltai Katalin portájára.

Pásztor András

Cseresnyés Péter államtitkár és dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott tartós élelmiszert és egyéb ajándékokat is hozott a tűzifán kívül Keltai Katalinnak és két kiskorú gyermekének Fotó: Szakony Attila

A pusztaedericsi asszony – aki egyedül neveli két fiát – már kora reggel a kapubejáróban várta a kisteherautót, ami a kályhakészre vágott bükkfát hozta.

– Ez a mennyiség talán kitart a tél végéig – bizakodott Keltai Katalin, aki elárulta: bizony megterhelő számára, hogy 10-15 ezer forintot kifizessen egy köbméter fáért, hiszen másra is kell a pénz.

Cseresnyés Péter államtitkár és dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott tartós élelmiszert és egyéb ajándékokat is hozott a tűzifán kívül Keltai Katalinnak és két kiskorú gyermekének Fotó: Szakony Attila

A tűzifa átadás kapcsán dr. Sifter Rózsa, zalai kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke is megjelent, aki elmondta: hat éve indult a program, melynek keretében zalai vállalkozók, cégek , illetve magánszemélyek felajánlásaiból jut tűzifa a rászoruló családoknak.

– Az elmúlt évek során közel 300 családon tudtunk segíteni az adományozók jóságának köszönhetően – említette dr. Sifter Rózsa, aki jelezte: a megyei védelmi bizottság csupán koordinálja a tűzifa szétosztását, azt ugyanis, hogy kik a rászoruló családok, a helyi önkormányzatok jelzik feléjük.

Tegnap a térség parlamenti képviselője, Cseresnyés Péter államtitkár sem érkezett üres kézzel, tartós élelmiszert és egyéb ajándékokat is hozott a pusztaedericsi családnak.

– Az idén mintegy 2 millió forint értékben érkezett felajánlás, így összesen 70 családnak tudunk 2-2-köbméter tűzifát kiosztani, ami hatalmas segítség számukra – fogalmazott az államtitkár, aki hozzátette: a tűzifát felajánlók mellett köszönetet kell mondani azokat a cégeket – idén az egerszegi Omega GM Kft. – melyek a kiszállítást vállalták. A tűzifa szétosztása február közepéig befejeződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában