Megállapodás

2018.01.31. 10:30

A zsidó hitközség támogató felajánlása

Kedden együttműködési megállapodást írt alá a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség és a pszichés problémákkal küzdőket támogató Forrás Egyesület.

Magyar Hajnalka

Siklósi Vilmos (jobbról) és dr. Sebestyén Gábor kézfogással szentesítette a frissen megkötött együttműködési megállapodást Fotó: Katona Tibor

Mint a hitközség elnöke, Siklósi Vilmos elmondta, folyamatosan keresik az együttműködés lehetőségeit a társadalom különböző szegmenseivel, mert a hitélet mellett ez minden egyháznak kötelessége. A pszichés problémákkal küzdők segítése jegyében vállalják előadások, filmvetítések megtartását a pszichiátriai osztályon, továbbá szívesen fogadják saját rendezvényeiken – mint például a purim vagy a hanuka ünneplése – az egyesület védenceit.

Siklósi Vilmos (jobbról) és dr. Sebestyén Gábor kézfogással szentesítette a frissen megkötött együttműködési megállapodást Fotó: Katona Tibor

Igény esetén alkotásaik bemutatásához is helyet biztosítanak. Hozzátette, az élet több más területén megtalálták már az együttműködés lehetőségeit, például előadásokat tartanak a börtönben, viszonzásként pedig a fogvatartottak segédkeznek a zsidó temetők rendben tartásában. Újabb kezdeményezésként a rendőrséggel is együttműködést terveznek, mégpedig megyei szinten.

A találkozó résztvevői Fotó: Katona Tibor

Dr. Sebestyén Gábor, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház pszichiátriai osztályát támogató Forrás Egyesület elnöke köszönettel vette a hitközség gesztusát, s reményét fejezte ki, hogy ez által is színesebbé válhat betegeik élete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában