Program

2018.01.28. 14:21

Kiváló borok remek társaságban – Borbarangoló Becsehelyen

Ha valaki izomlázat érez a bicepszében, minden bizonnyal szorgalmasan emelgette a poharakat a téli borbarangoló elnevezésű programon, amit másodjára szerveztek a településen.

Szabó Zsófia

A képen: Cseresnyés Péter, Németh Géza, Gerencsér Géza, Iványi Károly és Kovács Ottó bortermelő pinot blanc-t ízlelget

Bizony, nem kis feladat várt azokra, akik ellátogattak szombaton a becsehelyi faluházba, ahol félszáznál is több fajta borból lehetett kóstolni. Nem csak helyi nedűkből, ugyanis lenti, tormaföldei, csörnyeföldei, letenyei, tótszentmártoni, miklósfai, nagykanizsai és homokkomáromi gazdák vitték el „legszebb” boraikat.

Németh Géza, a fesztivált szervező Becsehely polgármestere elmondta: az idei rendezvény célja, csakúgy, mint a tavalyié, hogy a téli időszakban jó, borhoz kötődő szakmai programot szervezzenek. Céljuk volt az is, hogy a dél-zalai térségben tevékenykedő borosgazdák megismerjék egymást.

– Közösségi eseményt szerettünk volna tető alá hozni – hangsúlyozta a falu vezetője. – Murafölde turisztikai övezetté kezd alakulni, aminek jelentős szegmensét képezi a szőlészeti és borászati kultúra.

A képen: Cseresnyés Péter, Németh Géza, Gerencsér Géza, Iványi Károly és Kovács Ottó bortermelő pinot blanc-t ízlelget
Fotó: Szakony Attila

A térségben jelentős értékek vannak, amit minél szélesebb közönségnek meg kell mutatni. Erről Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő beszélt. Ahogy arról is: erre remek lehetőséget biztosítanak az olyan rendezvények, mint a becsehelyi.

– A mezőgazdaságra alapozódik a Mura-program is, illetve az ebből kifejleszthető turizmusra, köztük a gasztroturizmusra – így a politikus.

Távolabbi településekről is érkeztek borkedvelők a rendezvényre. Jó csaléteknek bizonyultak az ízletes nedűk, amiket a gazdák, köztük a tormaföldei termelők, kínáltak.

A csapat nevében Kondákor József termelő elárulta: nagyon büszkék a vidékükön, különösen a Szent János-hegyen készített boraikra. A kiváló termés jó alapanyag volt, ám a gazda szerint mindez kevés lenne, ha nem párosulna mellé szakmai tudás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában