Összekovácsolja a helyieket

2018.01.10. 10:39

Kemenceudvar épült a közösségnek Semjénházán

Kemenceudvart adtak át a közelmúltban a Mura menti településen. Preksen László polgármester elmondta: a START közfoglalkoztatási mintaprogram keretében épülhetett meg a modern szabadtéri kemence.

Horváth-Balogh Attila

Bene Csaba, Marton István, Cseresnyés Péter és Preksen László a szalagátvágás közben

Preksen László hozzátette: a helyi közösség összekovácsolása, a településkép fejlesztése, a település fejlődésének elősegítése az elsődleges cél az új fejlesztéssel. A kemenceudvarban egy búbos kemence, sparhelt sütővel, malacpörgető, grillező, füstölő, gyümölcsaszaló, több méretű bográcsozó, illetve egy hosszú kemence is helyet kapott, mely ideális például rétesek sütéséhez. A kemencét tető fedi, így a terület közösségi, családi rendezvények megtartására is alkalmas. Az ünnepségen részt vett Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, valamint Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is. Az építményt Marton István esperes, a település plébánosa szentelte fel.

Bene Csaba, Marton István, Cseresnyés Péter és Preksen László a szalagátvágás közben Fotó: Semjénháza Önkormányzat

A látványkemencét ínycsiklandó étkek elkészítésével próbálták ki, ugyanis az ünnepélyes átadó után helyben sült kolbásszal, hurkával, forralt borral, meleg teával és a helyi asszonyok által készített rétesekkel kedveskedtek Semjénháza lakóinak és a meghívottaknak. Az est fénypontja pedig kétség kívül a kemence pörgető részében sült malacpecsenye volt. A polgármester reményét fejezte ki, hogy az új közösségi színtéren megrendezett egyedi programok, rendezvények valóban elősegítik és erősítik a település lakóinak együvé tartozásának érzését, a helyi gasztronómiai élet színesítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában