Átadás

2018.01.26. 07:00

Befejezték az energetikai korszerűsítést és akadálymentesítést a Kaffka kollégiumban

Befejeződött a megyeszékhelyi Kaffka Margit tagkollégium külső energetikai korszerűsítése, a 139 millió forintos pályázati támogatással megvalósult beruházást csütörtökön adták át.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

Az egy éve kezdődött munkálatok során kicserélték a nyílászárókat, a négyszintes épület teteje hő- és vízszigetelést kapott, erre pedig 112 darab, összesen 333 négyzetméter felületű, 30 kVA teljesítményű napelempanelt szereltek.

Megtörtént a Puskás Tivadar és Gasparich Márk utca sarkán álló, 170 középiskolás diák (110 fiú és 60 lány) lakóhelyéül szolgáló, koedukáltan működő kollégium akadálymentesítése.

Emellett megújult az aula – amihez a város is támogatást nyújtott -, valamint a kor követelményeinek megfelelővé építette át a konyhát és az éttermet az üzemeltető Hungast, a szupermenza programjában. A harmadik emeleten pedig TAO-s támogatásból a ZTE öt szobát újíttatott fel, 15 sportoló, futballakadémiás diák szállását biztosítva ezzel.

A kollégium korszerűsítése illeszkedik abba a folyamatba, amelynek eredményeként egyre több épület újul meg a megyeszékhelyen, fogalmazta meg Vigh László országgyűlési képviselő. Mint hozzátette, ez egyebek mellett annak köszönhető, hogy 2010 óta az adófizető polgárok száma 1,8-ról 4,4 millióra nőtt és hamarosan további 2-300 ezer ember juthat munkához. Erre alapozva lehet ígéretet tenni arra, hogy a még felújításra váró épületek is rövidesen sorra kerülnek.

Mint Balaicz Zoltán polgármester felidézte, az önkormányzat immár sem fenntartója, sem működtetője az oktatási intézményeknek, de fontos a város számára, hogy az ingatlanok milyen állapotban vannak. E téren csak kedvező tapasztalatokról lehet beszámolni, amiért köszönet illeti a tankerületet és a szakképzési centrumot, mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában