Utazás

2017.12.22. 11:51

Távolsági tömegközlekedés az ünnepek alatt Zalában

A karácsonyi időszakban a tömegközlekedési járatokon zsúfoltságra és módosított menetrendekre kell számítanunk a zalai vonalakon is.

MÁV, Volánbusz

A karácsonyi időszakban többen utaznak Zalából is távoli rokonokhoz vagy barátokhoz tömegközlekedési eszközzel, vagy épp hozzánk érkezik vendég busszal vagy vonattal.

A Volánbusz tájékoztatása szerint megnövekszik az utasok száma, miközben járatcsökkenéssel is kell számolnunk.

A zsúfoltság és a bosszankodások elkerülése érdekében buszjegyüket elővételben (akár interneten keresztül) vásárolják meg!

December 24-én az utolsó autóbuszjáratok Budapestről 16 óra körül indulnak, december 25-én és 26-án, valamint január 1-jén a kora reggeli autóbuszjáratok általában nem közlekednek a fővárosból. A két ünnep közötti tanítási szünetes munkanapokon egyes vonalakon csökkentett közlekedési rend érvényes! December 31-én az utolsó járatok általában nem közlekednek.

A MÁV közleménye szerint az alábbi változások várhatók a vasúti közlekedésben:

Karácsonykor három napon változik a közlekedési rend: december 24-én és 25 én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok.

Az év utolsó és jövő év első napján is lesznek változások: december 31-én, szilveszterkor az ünnepnapi, január 1-jén a vasárnapi ütem szerint közlekednek a vonatok. Január 2-án, kedden már a munkanapokon megszokott módon indulnak a vasúti járatok.

Az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva és a helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság.

Az utasforgalom karácsony környékén jelentősen megnő, tavaly december 24-26-ig mintegy háromszázezren utaztak a MÁV-START járatain. Az ünnepi időszakot és a diákok téli szünetét lezáró napokon utaznak nagyon sokan: ilyenkor akár 400-450 ezer utas választhatja a vasutat. A legtöbben a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza, a Budapest–Miskolc és a Budapest–Győr vonal vonatait veszik igénybe, valamint Budapestre szinte az ország minden részéről utaznak.

Indulás előtt már napokkal tájékozódjon a pontos időpontokról a menetrendek.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában