Idősek ünneplése

2017.12.11. 10:00

Köszönet jár az időseknek, mert ők alapozták meg a jelent

Az advent, az ünnepvárás időszaka arra is rádöbbent bennünket, hogy mennyire szükségünk van a szeretetre és a törődésre – fogalmazta meg a Szilvágyon megtartott szépkorúak ünnepén Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke.

Gyuricza Ferenc, Hajdú Péter

ácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke Lukács Istvánnét köszönti Szilvágyon Fotó: Gyuricza Ferenc

A göcseji községben szombaton tartották a közösségi rendezvényt, amelynek első szónoka Vigh László, a térség országgyűlési képviselője volt. Köszöntőjében ő is az advent, azaz az ünnepvárás jelentőségét hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: a karácsonyt megelőző hetekben a fény legyőzi a sötétséget. Vigh László arra is kérte a jelenlévőket, hogy legalább ezekben a hetekben engedjék be szívükbe a szeretetet, s próbálják meg azt átadni a többieknek. Tegyenek jót, s keressék fel azokat a rokonaikat, akikkel régóta nem találkoztak, vagy köszönjenek egy kedves szóval annak a szomszédjuknak, akivel nem szoktak beszélgetni.

A megyei közgyűlés alelnöke, Pácsonyi Imre a közösségről s annak jelentőségéről beszélt. Mint mondotta: a falu nemcsak a házak összességét jelenti, hanem magát a közösséget, azt a sajátos arculattal bíró különleges képződményt, aminek bár vannak hátrányai is, de rengeteg az előnye. Pácsonyi Imre emellett kitért arra, hogy akiket ezen a napon ünnepelnek, ők alapozták meg a falu jelenét, ezért pedig a fiatalabb generációk részéről egyértelműen köszönet és hála jár nekik.

ácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke Lukács Istvánnét köszönti Szilvágyon Fotó: Gyuricza Ferenc

Pácsonyi Imre ezt követően külön is köszöntötte a település jelen lévő legidősebb lakóit, Lukács Istvánnét és Petrákovics Bélát. Az estebéddel egybekötött program műsorral folytatódott, amiben a községben élő gyermekek, illetve a település dalköre működött közre, míg zárásként az énekes Kiss Tibor, azaz Sláger Tibó mutatta be vidám, szórakoztató műsorát.

A szépkorúakat köszöntötték Zalaszántón is, egy kis műsorral. Az önkormányzat minden évben figyelmet fordít erre, most vasárnapra is a falu hatvan év feletti lakóit hívták meg, akik közül körülbelül nyolcvanan jelentek meg az ünnepségen.

A Zalaszántón vasárnap este tartott jó hangulatú nyugdíjasköszöntőn Dézsi Attila polgármester az előtte ülő dr. Nagy Gyulával és Nagy Lászlóval beszélget Fotó: Katona Tibor

A község iskolásai és óvodásai adtak műsort a szépkorú vendégeknek, akiket helyi segítők által készített étkekből fogadáson, vacsorán láttak vendégül. Dézsi Attila polgármester köszöntötte a vendégeket, köztük a falu legidősebb lakóját, Szekér Istvánnét, akinek szerdán lesz a 100. születésnapja. Rozi néni, aki 1917. december 13-án született, gyengesége miatt már nem tudott megjelenni az ünnepségen. Egész életében Zalaszántón élt. Négy lánya közül hárman más vidéken laknak, s ma Zalaszántón levő lányánál él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában