Jótékony cselekedet

2017.12.23. 10:00

Disznótoros húsos káposztát karácsonyra

Mintegy 130 csomagot hordanak ki ma az egyedülálló időseknek, a nagycsaládosoknak és a rászorulóknak a zalalövői civil szervezetek tagjai.

Gyuricza Ferenc

Négyen a Csütörtök-hegyen lezajlott tegnapi előkészületeknél dolgozó egyesületi tagok közül. Balról: Vertetics László, Galambos László, Salamon György és Németh Zoltán Fotó: Gyuricza Ferenc

Komoly előkészületi munkák zajlottak tegnap a Csütörtök-hegyen: a Borbarát Kör Egyesület elnöke, Galambos László pincéjénél disznót vágtak, és a húst is kiporciózták. Nem a gazda kívánalmai alapján, hanem arra törekedve, hogy 130 adag étel kijöjjön belőle.

- A Kerecsen Hagyomány-őrző és Kulturális Egyesület elnöke, Csonka Ferenc vetette fel, hogy jó lenne a karácsony előtt megsegíteni a helyi lakosokat is – mondta a házigazda. – Hat civil szervezet fogott össze, egyrészt saját erőből és támogatók révén előteremtettük a szükséges pénzt, mellette pedig saját a kétkezi munkánkat is felajánlottuk.

Négyen a Csütörtök-hegyen lezajlott tegnapi előkészületeknél dolgozó egyesületi tagok közül. Balról: Vertetics László, Galambos László, Salamon György és Németh Zoltán Fotó: Gyuricza Ferenc

A Kerecsen hagyományőrző egyesülethez társult a Borbarát Kör, a Városszépítő Egyesület, a Zalalövői Polgárőr Egyesület, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület. Közösen készítik el a csomagokat, melyekbe a disznótoros húsos káposzta mellé alma, mandarin és szaloncukor is kerül.

- Az egyesületek tagjai azt is vállalták, hogy még szent-este előtt saját maguk kihordják a csomagokat, Zalalövőre, a külterületeken lakókhoz, valamint Csödére is – tette hozzá Galambos László. – Az önkormányzati képviselők, valamint a falugondnok segítségével állítottuk össze azt a listát, amelyen 130 név szerepel, ez évben őket tudjuk ezen a módon segíteni, de azt is szeretnénk, ha a kezdeményezésből hagyomány lenne, s ameddig ezek az egyesületek léteznek, addig minden éven megszerveznénk ezt az akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában