Képviselő testület

2017.12.19. 12:38

Az idei év utolsó ülése Letenyén

A helyi viszonyokhoz képest rekordszámú, 20 napirendi pontot tárgyalt meg hétfő este ez évi utolsó ülésén a határ menti város képviselő-testülete.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Farkas Szilárd polgármester lapunknak elmondta: a testület részletesen tárgyalta a Kolping Alapszolgáltatási Központ 2017. évi beszámolóját.

Vlasicsné Hermán Gabriella intézményvezető hozzászólásában kiemelte, hogy jó a kapcsolat az önkormányzattal. A városatyák döntöttek a 2018. évi belső ellenőrzési tervről, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár intézkedési tervéről, továbbá megtárgyalták a Letenyei Hóvirág Óvodában foglalkoztatottak létszámát, felülvizsgálta az önkormányzati tulajdonban lévő lakások lakbérét és döntöttek az ÉKKÖV Kft. pénzügyei tekintetében.

A városvezetés a jövő évi költségvetésben 10 millió forintot különít el a letenyei köztemetők vizesblokkjainak kialakítására. Az egyedutai temetőben jelenleg nincs illemhely, a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcai temetőben pedig a kialakított illemhely csatornára való rákötése nem megoldott. A jövő év egyik saját forrású beruházása lesz a temetői mosdók kialakításának megkezdése is.

Ezen kívül a testület már most döntött a jövő évi konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram pályázat benyújtásáról. A város önkormányzata 2015 minden évben sikeresen pályázott a szociális földprogramhoz kapcsolódó pályázati kiírásokra, s a remények szerint most is sikerrel járnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában