Emlék

2017.12.13. 14:04

Adventkor a háborúkban elhunytakra is emlékezünk

Felújítják a határ menti városban az első világháborús emlékművet – többek közt ezt jelentette be Farkas Szilárd polgármester a minap egy összejövetelen.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Letenyei Polgármesteri Hivatal

A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Szövetségének Letenyei Szervezete kedden tartotta évzáró összejövetelét és karácsonyi ünnepségét a művelődési házban.

A megjelent tagokat Kovács Emilné, a szervezet elnöke köszöntötte. Majd Farkas Károly letenyei plébános mondott beszédet, aki kiemelte, hogy több letenyei családapa, fiú halt meg, tűnt el az első és a második világháborúban, akikért imádságot is mondott.

– Az adventi időszakban, a karácsonyhoz közeledve emlékezünk a háborúkban elhunyt áldozatokra is, akik sajnos, már nem lehetnek velünk – mondta Pusztai Ferenc elnökségi tag.

Fotó: Letenyei Polgármesteri Hivatal

Farkas Szilárd polgármester arról tájékoztatta a tagságot, hogy az önkormányzat 2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt pályázaton, melyet az első világháborús emlékmű felújítására fordítanak a jövő évben. A polgármester a képviselő-testület és a helyi idősügyi tanács nevében is köszöntötte a jelenlévőket, majd a város és egy helyi vállalkozás által felajánlott ajándékokat nyújtott át az érintetteknek.

A továbbiakban a szervezet hölgy tagjai versekkel és közös énekkel tették meghitté az ünnepséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában