Közgyűlés

2017.11.24. 17:08

A Zalaegerszegért díjakról is döntött a közgyűlés

A lakásalap felhasználásáról és a Zalaegerszegért díjak kitüntetettjeiről is döntött csütörtöki ülésén a megyeszékhely közgyűlése. A napirendekről pénteken Balaicz Zoltán polgármester tartott sajtótájékoztatót.

Magyar Hajnalka

Módosították a települési támogatásokról és a gyermekvédelmi ellátásokról szóló rendeletet, ennek köszönhetően kibővült a temetési segélyre, illetve a gyermekétkeztetésre jogosultak köre.

A településszerkezeti tervet ugyancsak módosították, annak érdekében, hogy a déli iparterületen az ADA, növekvő megrendeléseinek kielégítésére 10 ezer négyzetméteres csarnok építésébe kezdhessen 2018. tavaszán. A főként technológiai előrelépést jelentő beruházás 45 új munkahelyet teremt.

Balaicz Zoltán beszámolt arról is, hogy december 15-én avatják a 360 millió forintos beruházásból megvalósult új andráshidai óvodát. A régi sem marad kihasználatlanul, ugyanis a civil szervezetek és kulturális egyesületek kérésének eleget téve közösségi bázissá alakítják át.

A közgyűlés döntött a lakásalap 100 millió forintjának felhasználásáról is. Tekintettel a bérlakások kiemelkedően magas számára, az összegből 2018-ban 40 milliót fordítanak ezek részleges vagy teljes körű felújítására. Emellett a CSOK önkormányzati fedezetét, valamint a belvárosi rehabilitáció teljessé tételét szolgálja az összeg.

Új utcanévről szintén döntöttek, így Gógánhegyen immár Tűzcsap utca is létezik, s garanciát adtak arra, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő Vágóhíd utcai birkózó terem az elkövetkező 15 évben e funkcióban működhet. E vállalás volt a feltétele ugyanis annak, hogy a birkózószövetség támogatásával, összesen 33 millió forintból megújulhasson a csarnok.

A közgyűlés zárt ülésen hozott döntést a Zalagerszegért díj idei kitüntetettjeiről. Ennek értelmében a december 15-ei ünnepségen 9 személy és egy közösség részesülhet az elismerésben. Mégpedig: Babos Sándorné edző, Cserhalmi Henriette könyvrestaurátor, Fazekas Gábor nyugalmazott iskolaigazgató, Horváth Géza vállalkozó, Horváth Miklós, a TESZ vezetője, dr. Kostyál László művészettörténész, Müller Imre erdőmérnök, dr. Percs Erika háziorvos, dr. Vajda Istvánné magyar-latin szakos tanár, valamint az Összefogás Botfáért Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában