A kevesebb hulladékért

2017.11.29. 15:25

Újrahasznosítás, kreatív ötletekkel Keszthelyen

Használd újra, Használd fel! címmel csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez a keszthelyi hulladékszállító cég: egy általános iskolai osztállyal valósítottak meg programokat.

Keszey Ágnes

A Csány-Szendrey iskola 2.a osztályos kisdiákjai vettek részt hulladékcsökkentési hét programjaiban, melyen alkottak is Fotó: Mikoláné Tér Katalin

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja, hogy a résztvevők saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. A Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft. a Csány-Szendrey iskola második osztályosaival Használd újra, Használd fel! címmel szervezett programsorozatot.

A Csány-Szendrey iskola 2.a osztályos kisdiákjai vettek részt hulladékcsökkentési hét programjaiban, melyen alkottak is Fotó: Mikoláné Tér Katalin

Mint a cégtől megtudtuk: a programsorozat a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát hangsúlyozó kiállítással vette kezdetét, majd a nebulók megunt dolgaikat csereberélték egymás között a bolhapiacon. A hét folyamán újrahasználati workshopot is rendeztek: volt javítóműhely, ruhafelújítás, bevásárlótáska készítés, valamint a gyerekeke különböző hulladékokból készítettek madáretetőt, karácsonyi díszeket és ceruzatartót is. Zárásként interaktív tanórán összegezték a hét eseményeit és a tanultakat. A szervezők kiemelték, hogy a kisdiákok az egész hét során nagyon lelkesek és érdeklődőek voltak. A keszthelyi hulladékszállító cég eredményesnek értékelte a hetet és célja, hogy jövőre még több keszthelyi oktatási intézményt tudjon bevonni a kezdeményezésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában