Plüssmacik

2017.11.03. 13:00

Új helyre költözött Hermán Ágnes plüssmaci gyűjteménye

LOVÁSZI Az iskola korábbi szolgálati lakásában kapott állandó helyet a helyi Hermán Ágnes plüssmackó gyűjteménye.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

Nemrég kiállításmegnyitóval egybekötve láthatta a közönség a több mint ezerötszáz plüssmackót egy helyen.

Hermán Ágnes nyolc éve vásárolta meg gyűjteménye első plüssmackóját, melyet azóta több száz követett, a jelenlegi létszám meghaladja az 1500-at.

Fotó: A szerző

– Viccesen úgy szoktam fogalmazni, hogy én laktam náluk a kis lakásunkban – beszélt szenvedélyéről Hermán Ágnes. – Eredendően egy medvebarlangot álmodtam meg a gyűjtemény helyének, de az erre a célra kinézett lakótelepi légópince nem bizonyult megfelelőnek, így került a gyűjtemény a felújítást követően erre a helyre.

A macik tematikus elhelyezést kaptak különféle stílusú helyiségekben.

– Van köztük például Forma-1-es maci, vannak pandák, külön részt kaptak az Ausztriából és az Angliából származók, vannak idős macik, jegesmedvék, rendőrmacik, több Micimackó figura – sorolta. – A plüssök mellett sorakoznak itt például kerámiából készült darabok is.

A gyűjtemény szinte valamennyi macijához történet kapcsolódik. Javarészét maga szerezte be a darabokat, de már a barátoknak sem okoz gondot az ajándékvásárlás. Hermán Ágnes hozzátette: a macik nemcsak a gyerekek számára kedvesek, a felnőttek is szívesen elidőznek a Bear-Lakban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában