Pályaválasztási napot tartottak

2017.11.24. 10:30

Pályaválasztási nap, interaktív vetélkedővel Egerszegen

Miként lehet a Mars bolygót élhetővé tenni, egyebek mellett erről is hallhattak értekezést a résztvevők pénteken a Zalakerámia rendezvénycsarnokban megtartott pályaválasztási napon.

Arany Gábor

Széchenyisek a rendezvényen. Lengyel Dominik, Kámán Richárd, Papp Reginald Fotó: Katona Tibor

Az európai szakképzési hét egyik programjaként a Zalaegerszeg Felsőoktatásáért Közalapítvány a szakképzési centrummal együtt szervezte meg a játékos vetélkedővel színesített programot, amelyre 16 középiskola pályaválasztás előtt álló diákjai jöttek el. A belőlük verbuválódott 6-6 fős csapatok számára a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ szervezett TechTogether vetélkedőt, amelynek egyik eleme különleges vagy inkább fantasztikus feladatok kreatív megoldásának prezentációja volt. Ezenkívül az egerszegi felsőoktatási intézmények, vállalkozások, duális oktatóhelyek mutatkoztak be, összesen 35 standon, ahol további feladatokat is kaptak a versenyzők. Szuper Ildikó, a közalapítvány ügyvivője elmondta, hogy a városi és a megyei foglalkoztatási paktummal együttműködve a felnőttoktatás és képzés lehetőségeit ismertették az érdeklődőkkel. A versenyen indult középiskolák tájékoztatóira pedig az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóit invitálták. A program közel ezer érdeklődőt vonzott.

Széchenyisek a rendezvényen. Lengyel Dominik, Kámán Richárd, Papp Reginald Fotó: Katona Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában