Kiállítás

2017.11.30. 07:30

A Seuso-kincsek látogatási rendje

A Göcseji Múzeumban a főbejárattal szembeni, volt Kisfaludi-teremben kedden nyílt meg a Seuso-kincseket bemutató tárlat.

Arany Horváth Zsuzsa

A leletegyüttes a Göcseji Múzeumban látható december 17-ig Fotó: Archív

Az országjáró útja során Zalaegerszegre érkezett, 4. vagy 5. századi, késő római leletegyüttes – amelyre Polgárdi környékén találtak rá, majd tisztázatlan körülmények közt került ki az országból, s a magyar állam két részletben szerezte vissza – december 17-ig látogatható. Egyszerre negyven érdeklődő tartózkodhat a teremben. A Göcseji Múzeum lapunkat tájékoztatva is felhívta az érdeklődők figyelmét arra, hogy a Seuso-kincs vándorkiállítás úgynevezett sávos beosztás szerint látogatható. Egyéni látogatók (családok, házaspárok, baráti csoportok, egyesületek, klubok, közösségek, stb.) hétköznap 10.00-11.30, 14.00-15.00 és 16.00-20.00 között tekinthetik meg a tárlatot. A beosztás szerint hétfőtől péntekig reggel 8-10 óra közt iskolás csoportokat fogadnak, majd az egyéni látogatóké a terem 11.30-ig, azután ismét szervezett iskolás csoportok érkeznek, majd 14 órától 15 óráig egyénileg tekinthető meg a kiállítás, erre egyórás szünet után, tehát 16 órától este nyolcig ismét van lehetőség.

A leletegyüttes a Göcseji Múzeumban látható december 17-ig Fotó: Archív

Hétvégén (szombaton és vasárnap) egész nap, reggel 8 óra és este 20 óra közt ismét az egyéni látogatókat várják a a múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában