Népmese napja

2017.10.01. 14:58

Vágyálmok és valóság – Népmese napja Zalatárnokon

ZALATÁRNOK A magyar népmese napja alkalmából szervezett foglalkozást elsősorban a helyi gyermekek számára a település könyvtára. A szombat délelőtti programban meseolvasás és dramatizálás is szerepelt.

Gyuricza Ferenc

Mesedramatizálás a zalatárnoki könyvtárban. Balról Pfeiffer Gabriella, Kovács Eszter, Kalányos Ádám, Simán Kira, Simán Albert, Pálos Bianka és Dömötör Dóra Fotó: Gyuricza Ferenc

Utóbbinak különösen nagy sikere volt, A só című, mindenki által jól ismert mesét adták elő a jelenlévők. Leginkább a királylány szerepek iránt volt érdeklődés.

Mesedramatizálás a zalatárnoki könyvtárban. Balról Pfeiffer Gabriella, Kovács Eszter, Kalányos Ádám, Simán Kira, Simán Albert, Pálos Bianka és Dömötör Dóra Fotó: Gyuricza Ferenc

– Tavaly is megrendeztük a magyar népmese napját, s akkori is kedvező volt a fogadtatása – mondta Lévay Gabriella, a helyi IKSZT munkatársa, aki egyben a könyvtárosi feladatokat is ellátja a településen. – Akkor főként meseolvasás szerepelt a programban, ami egy ilyen eseménynél kihagyhatatlan, ezúttal azonban szerettünk volna új elemekkel is előállni. A nyáron volt egy gyermekfoglalkozás a településen, s az abban szerepet vállalt Pfeiffer Gabriella javaslata nyomán ott próbálkoztunk először mesedramatizálással, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Ahogy akkor, most is olyan mesét választottunk ki, amit jól ismernek a gyerekek, tudnak azonosulni a szereplőivel, belegondolják magukat a történetbe, s ki is egészíthetik azt. Ily’ módon a vágyaik és a valóság ötvöződik a mese világa által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában