Fejlesztés

2017.10.05. 12:00

Megújul a Zala Megyei Szent Rafael Kórház pózvai telephelyének úthálózata

A munkálatokat szeptember közepén kezdték el, közölte érdeklődésünkre Csiszár László üzemeltetési osztályvezető.

Arany Gábor

Az elmúlt tíz évben nem volt ilyen jelentős javítás a kórházi úthálózatban Fotó: Katona Tibor

A beruházás a külső telephely legforgalmasabb útszakaszait érinti. Teljes szélességben felmarták és új aszfaltburkolattal látták el a porta és a kazánház közötti szakaszt és az élelmezési épület előtti fordulóteret, valami nagyobb foltokban kijavították a pszichiátriai épületek előtti útszakaszt is. Összesen 1200 négyzetméter kapott új burkolatot és 100 négyzetméteren kátyúznak. A gépi aszfaltozás a múlt héten elkészült, ezekben a napokban az aszfalt kézi bedolgozásával javítják az úthibákat. Hasonló nagyságú felújítás az elmúlt tíz évben nem volt. A kórház saját költségvetéséből finanszírozott, több mint tízmillió forintos munkával az Útalap Építőipari Kft. dolgozói a tervek szerint október 15-ig végeznek a telephely zavartalan működésének biztosítása mellett. A beruházás miatt voltak ideiglenes forgalomkorlátozások és még pár napig számítani kell ilyenekre.

Az elmúlt tíz évben nem volt ilyen jelentős javítás a kórházi úthálózatban Fotó: Katona Tibor

A kórház külső telephelyén több gyógyászati osztály működik, itt található a központi konyha és mosoda, emiatt a jelentős személyforgalom mellett nagy számú, árut szállító tehergépkocsi is megfordul itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában