Építkezés

2017.10.01. 11:22

Közösségi ház épül a csácsi-hegyi kápolnakertben

ZALAEGERSZEG Szombaton délutántól éjszakába nyúlóan nóta szólt a város felett: a csácsi-hegyi kápolnakertben a szőlősgazdák vigadtak.

Fincza Zsuzsa

Egyelőre csak a maguk építette dombszínpadon, a sátortető és a szabad ég alatt, de lehet, hogy így utoljára, a VI. Csácsi-hegyi borutat ugyanis „jelképes alapkőletétellel” koronázták meg. A résztvevők megtekinthették a közösségi épületegyüttes látványterveit, a házat a város önkormányzata jóvoltából hamarosan meg is valósítják.

A Szent Orbán szobor körül az ötletgazda Évgyűrűk Nyugdíjas Klub és tervük támogatói (b-j) Herkliné Ebedli Gyöngyi, Vigh László, Tolvaj Márta, jobbra a háttérben a harmadik Furján Gellért plébános Fotó: Fincza Zsuzsa
Az ünnepség után az érintettek koccintottak a tervek sikerére. A képen (b-j) Király Imre, aki kitalálta, Furján Gellért atya, aki befogadta, Vigh László, Herkliné Ebedli Gyöngyi és Tolvaj Márta aki támogatja, hogy közösségi ház épüljön a kápolnakertben – a háttérben Szent Orbán szobor és a kiállított látványtervek

Mint Vigh László országgyűlési képviselő fogalmazott: ritkaság, hogy az egyház azt mondja, gyertek és építsetek közösségi házat a templomkertben! Furján Gellért, a csácsbozsoki plébánia lelkipásztora ezt tette, s anyagilag is támogatja az építkezést, amely egy fedett színpadból és egy közösségi épületből áll majd. Tolvaj Márta alpolgármester elújságolta, hogy a Csácsi-hegy bekerült a város turisztikai programjába, a „Horhosok útja” túraútvonal átvezet a dombháton is, ahol pihenőhelyet alakítanak majd ki, a templomkert pedig állomása lehet a Mindszenty-emléktúrának. Herkliné Ebedli Gyöngyi, a településrész önkormányzati képviselője az ötletgazda és főszervező Évgyűrűk Nyugdíjas Klub szerepét emelte ki. Nekik köszönhető a kápolnakertben két éve építtetett Szent Orbán-szobor s a számos rendezvény, de a klubtagok is kivették a részüket a Domb utcai és a bozsoki fakereszt, valamint a kőkeresztek felújításából. Király Imre, a klub vezetője elmondta, az idén a borúti rendezvényt szüreti bállal is gazdagították. S ha elkészül a közösségi ház, még több programot szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában