Teréz Misszió

2017.10.01. 17:30

Közös imádságot mondtak Zalakomáron a papi hivatásokért

ZALAKOMÁR Félezer hívő érkezett szombaton határon innen és túlról a településre, a Teréz Misszió tizedik, országos találkozójára.

Szabó Zsófia

A Lisieux-i Szent Teréz nevét viselő misszió anno Franciaországban alakult. Idővel viszont a világ számos országában, köztük Magyarországon is hívek ezrei fogtak össze azért, hogy egész életük során a papi hivatásokért imádkozzanak. A mozgalom hazánkban immár tízéves. Évente szerveznek találkozókat is.

– Nagy a paphiány az országban – mondta a mozgalom vezetője, Holló Mihályné Magdi. – Egyúttal a jó papokért és a leendő atyákért is imádkozunk. Szerencsére beindultak a szemináriumok.

A találkozón részt vett az imamozgalom alapítója, a francia Abbé Bruno Thévenin atya.

Fotók: Szakony Attila

A Teréz Misszió alapítója még hivatása elején tapasztalta meg, mekkora ereje van a papokért való imádságnak. Majd felvetődött benne a gondolat, mozgósítani kell a híveket, imádkozzanak a papokért.

– Kis Szent Teréz arra áldozta az életét és azért lépett be a karmelita rendbe, hogy a papokért könyörögjön – így Abbé Bruno Thévenin atya.

A találkozón részt vett Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek.

– Nagy szükség van a Teréz-missziók imádságára. Ha az ember csak azt akarja, hogy a saját hite legyen erős, a többiekével pedig nem törődik, akkor a magáé is automatikusan gyengül –fogalmazott dr. Márfi Gyula. – A második Vatikáni Zsinat különösen tudatosította bennünk: nem önmagunkban, az egyházban élünk, aminek a tagjai, a sejtjei vagyunk. A híres mondás pedig Kis Szent Teréztől származik: Anyámnak, az egyháznak szívében szeretet leszek – mondta az érsek a szentmise előtt, melyen (szintén) több százan vettek részt.

A találkozónak első alkalommal adott otthont a helyi plébánia. Dr. Háda László plébános jelezte: nagy segítséget kaptak a szervezési feladatokban a falu önkormányzatától is.

 

Ezek is érdekelhetik