Továbbtanulás

2017.10.27. 08:00

Kiállítás nyílt a pályaválasztóknak a megyeszékhelyen

Az Apáczai Művelődési Központban a pályaválasztás előtt levő általános iskolásokat, tanáraikat és szüleiket várják a tizennyolcadik alkalommal csütörtökön megnyílt pályaválasztási kiállításon és szakmabemutatón.

Hajdú Péter

A Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya által szervezett kiállítást Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos nyitotta meg, beszédében szerencsésnek nevezve a mai fiatalokat, akiket számos szakma vár, és szinte nincs olyan, amiben ne lehetne elhelyezkedni.

Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a megnyitóra érkező tanulókat. Elmondta, a megyeszékhelyen a következő időszakban olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek sok lehetőséget tartogatnak számukra, érdemes jó szakmákat tanulni.

A művelődési központ tornatermében szakmacsoportokba szervezve mintegy harminc kiállító szakképző intézmény mutatja be a különféle szakmákat, azok munkafolyamatait, illetve eszközeit. Az emeleti termekben pedig fórumbeszélgetések, pályaorientációs csoportfoglalkozásokat tartanak a fiatalok számára.

A pályaválasztási kiállítás csütörtökön és pénteken 15 óráig tart nyitva, szombaton délig pedig családi napra várják az érdeklődőket a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában