Felújítás

2017.10.24. 12:00

Cserélik az ivóvíz gerincvezetéket Csesztregen

Mintegy háromszáz méter hosszúságú ivóvíz gerincvezeték, és a hozzá tartozó bekötések cseréje zajlik ezekben a hetekben a községben.

Gyuricza Ferenc

A munkálatok az Ady Endre utcában, a Teleki út és a Rákóczi Ferenc utca közötti szakaszon zajlanak.

A beruházást az önkormányzattal egyeztetve a Zalavíz Zrt., mint a hálózat üzemeltetője végzi – tudtuk meg Czupi Magdolna polgármestertől. A község önkormányzati vezetője azt is hozzátette: azért kérték a vezeték cseréjére az üzemeltetőt, mert a következő évek során olyan beruházások várhatóak a községben, melyek érintik az említett szakaszt.

– Jövőre megvalósul a Bajánsenyére vezető út csesztregi átmenő szakaszának felújítása, illetve tervezzük az Ady úti járda ezen szakaszának az átépítését is – mondta lapunknak a polgármester.

– Mivel a már nem teljesen korszerű hálózat ezek alatt fekszik, a későbbi műszaki hibák kiküszöbölése vagy elkerülése érdekében úgy láttuk célszerűnek, ha a vezetéket már előtte kicseréljük. A munkálatokra fedezetet a szolgálgatónál keletkezett bevétel biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában