PTE tanévnyitó

2017.09.12. 20:00

Szép hivatást választottak

Száztizenegy elsőéves kezdi meg egyetemi tanulmányait a pécsi tudományegyetem egerszegi képzési központjában.

Arany Horváth Zsuzsa

Bácskai Flóra, Ménes Maja, Kovács Eszter, Schmitz Virág és Mundi Eszter az egészségtudományi kar egerszegi tanévnyitóján

Fotó: Katona Tibor

A majdan egészségügyi, a szociális és az egészségmegőrző területen dolgozó, felsőfokú tanulmányaikat most kezdő hallgatókat a tegnapi ünnepélyes tanévnyitón Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, dr. Betlehem József dékán és dr. Császár Gabriellaa képzési központ igazgatója köszöntötte.

A képviselő amellett, hogy arról biztosította az elsőéveseket, szép hivatást, jó szakmát választottak, az egészségmegőrzést emelte ki, de azt is jelezte, hogy a megyeszékhelyen működő kórház fejlesztéséhez az elmúlt időszakban 9 milliárd forintot biztosított a kormányzat.

Bácskai Flóra, Ménes Maja, Kovács Eszter, Schmitz Virág és Mundi Eszter az egészségtudományi kar egerszegi tanévnyitóján

Balaicz Zoltán tiszteletbeli zalaegerszegi polgárrá fogadta a hallgatókat, beszélt az idő furcsa természetéről, miszerint mindig akkor megy gyorsan, amikor nem szeretnénk. Épp ezért kérte a fiatalokat, használják ki életük legértékesebb éveit, hogy később ne kelljen bosszankodni az elszalasztott lehetőségek miatt, ne teljenek nyomtalanul az egyetemi évek. Dr. Császár Gabriella, a képzési központ igazgatója a tanulás és a tudás értékére hívta fel az intézmény új polgárainak figyelmét.

A tanévnyitó ünnepség szónokai közül dr. Betlehem József dékán jelezte, legyenek büszkék arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem legnépesebb karának hallgatóivá váltak, hiszen több helyszínen több mint ezer fő tanul az egészségtudományi kar égisze alatt. Ráadásul a pécsi universitas fennállása 650. évfordulóját ünnepli ebben a tanévben, a kormányzat szeptember elsejét a felsőoktatás napjává nyilvánította, s 1,5 milliárd forintból ösztöndíjat (Mihalicza-ösztöndíj) alapított azoknak az ápolóknak a számára, akik idehaza helyezkednek el a mesterképzés és a diplomaszerzés után.

Mindez különleges tanévkezdést jelent, amit Zalaegerszegen kiegészít az is, hogy új igazgatóval, dr. Császár Gabriellával új lendületet vehet az egerszegi képzési központ munkája. Betlehem József a hallgatókat biztatta, a tanulás mellett éljenek a tudományos kutatás adta lehetőségekkel, vegyenek részt a tudományos diákköri munkában, hiszen ez hozzájárul a szakterület tudományos fejlődéséhez, a tudás folytonos megújításához. Az egyetem életéről szólva elmondta, a határon túli magyar fiatalok számára a szerbiai Zomborban működtetnek fakultást.

Az elnökség és az elsőévesek Balaicz Zoltánt hallgatják
Fotós: Katona Tibor

Az egészségtudományi kar zalaegerszegi képzési központjának tanévnyitóján a diákévekre hangoló kulturális műsor után a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány kuratóriumának nevében az elnök, dr. Szász Péter két ösztöndíjat adott át a képzési hely kiemelkedő teljesítményt nyújtó két hallgatójának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában